Segueix-nos a les xarxes socials:

El Bages superarà els 181.000 habitants l'any 2030 amb un creixement sostingut

Totes les comarques de la regió central guanyaran població tret del Berguedà, que serà la més envellida

La població al Bages experimentarà en la propera dècada un creixement progressiu, i l'any 2030 tindrà 181.089 habitants, 6.386 més que ara. Ho indica un estudi de projecció demogràfica de l'Institut d'Estadística de Catalunya, i que pronostica un augment de població a totes les comarques centrals, tret del Berguedà. Un augment que s'explica per l'arribada d'immigrants, perquè el creixement natural (la diferència entre naixements i defuncions) serà negatiu a tota la regió central.

L'increment d'habitants del Bages suposa un 3,7 % més de població, i això situa el creixement de la comarca per sota del de la mitjana de Catalunya, que serà del 6,2 %. De fet, en el conjunt de les comarques centrals, només el Moianès superarà aquesta mitjana, i amb un 7,1 % més de població el 2030 tindrà 14.280 habitants. Si es confirma aquesta projecció, el Moianès deixarà de ser a la cua del rànquing demogràfic de la regió central perquè passarà, per poc, al davant del Solsonès. Aquesta comarca també creixerà, però amb menys intensitat: guanyarà un 5,4 % de població, fins als 14.246 habitants. L'Anoia creixerà amb el mateix percentatge, seguida del Bages (amb un 3,7 %), i l'Alt Urgell i la Cerdanya (amb un 0,1 % cadascuna). Aquestes dues comarques tindran ara un retrocés demogràfic, però cap al final de la propera dècada tornaran a créixer i el saldo final serà positiu. El Berguedà, en canvi, tindrà una pèrdua progressiva de població, i 907 habitants menys el 2030.

Més habitants, però més vells

El 2030 la població serà més vella en el conjunt de la Catalunya Central, i el Berguedà liderarà el rànquing, amb un 29,4 % de majors de 65 anys. Serà la tercera més envellida de Catalunya, només per sota de la Terra Alta i el Ripollès. Per contra, la comarca menys envellida de la regió central serà l'Anoia, amb un 22,3 % de persones majors de 65 anys, que coincideix amb el percentatge de mitjana a Catalunya. A l'Alt Urgell serà del 27,1 %, al Solsonès del 24,8 %, al Moianès del 24,1 %, al Bages del 24 %, i a la Cerdanya del 23,6 %.

Prem per veure més contingut per a tu