Segueix-nos a les xarxes socials:

Quim Torra tornarà a presidir l'acte commemoratiu del 1714, dimarts a Talamanca

Serà a 2/4 de 8 del vespre davant el monument on el 13 d'agost es recorda la victòria contra les tropes borbòniques

El president de la Generalitat, Quim Torra, serà aquest dimarts a l'acte commemoratiu de la batalla del 1714 a Talamanca, que cada 13 d'agost recorda la victòria de les tropes catalanes contra l'exèrcit borbònic al final de la Guerra de Successió.

La convocatòria és a 2/4 de 8 del vespre davant el monument del 1714, on es traslladaran públic i autoritats després de l'arribada de Torra, que serà rebut per l'alcalde de la població, Josep Tarín. De fet, aquesta serà la segona vegada que Quim Torra encapçalarà aquest acte com a president de la Generalitat. L'any passat ja hi va ser, en aquell cas acompanyat pel vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, i la diputada bagenca d'ERC Adriana Delgado, entre altres autoritats del territori. Per part de les entitats civils, també hi va ser el secretari nacional i membre del comitè permanent de l'ANC, Josep Antolí, i Carles Puigdemont va enviar un missatge des de l'exili que es va projectar per pantalla.

Talamanca celebra cada any el memorial que commemora la batalla dels dies 13 i 14 d'agost al municipi, en la darrera campanya militar de la guerra de Successió espanyola a Catalunya. En aquell cas, uns 2.500 combatents que integraven les tropes catalanes, capitanejades pel marquès del Poal i comandant en cap de l'exèrcit de l'exterior, Antoni Desvalls, van sortir victorioses davant el desplegament borbònic d'uns 3.000 soldats.

L'acte s'emmarca dins la Festa Major de Talamanca.

Prem per veure més contingut per a tu