Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Joan Bergas, metge de família a Sant Vicenç durant quatre dècades

La Delegació al Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona el va guardonar el 2002 amb el premi Vivències Mèdiques

Mor Joan Bergas, metge de família a Sant Vicenç durant quatre dècadesARXIU/JOSEP ROJAS

Sant Vicenç de Castellet va perdre la matinada dissabte un dels metges que més empremta hi va deixar. Joan Bergas Matas, que va morir a l'edat de 89 anys, havia exercit al municipi com a doctor de capçalera durant quatre dècades.

Per la seva llarga i fructífera trajectòria, l'octubre del 2002 la Delegació Comarcal al Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona el va guardonar amb el premi Vivències Mèdiques Doctor Pere Tarrés i Claret "per tota una vida dedicada a la professió mèdica".

Natural de Sant Vicenç, Joan Bergas va començar a exercir la professió de metge als 26 anys a l'Hospital Nostra Senyora de l'Esperança de Barcelona. L'any 1959 es va traslladar al Bages per exercir a Sant Vicenç de Castellet i a Castellgalí i va exercir-hi com a metge de família fins a la seva jubilació, l'any 2000.

Quan, el 2002, el Col.legi de Metges li va fer el reconeixement, en va destacar la seva "bonhomia, honestedat, empatia amb els pacients i companyonia amb la resta de metges", i també "la confiança amb els pacients i el tracte familiar que hi establia".

Prem per veure més contingut per a tu