El Consell Comarcal del Bages celebra la confirmació que va fer dimarts la Generalitat d'ampliar a 24 hores la gratuïtat de l'autopista C-16 a la ronda de Manresa els dies feiners, fins ara restringida a les hores punta, a partir de l'1 de setembre, però voldria que les bonificacions s'estenguessin a tot el cap de setmana.

I és que l'ens comarcal insisteix en el full de ruta traçat conjuntament a través de la declaració d'alcaldes i alcaldesses sobre mobilitat, que va ser referendat per unanimitat pel mateix Consell, i que reclama que la C-16 esdevingui una autèntica ronda de Manresa, bonificada en totes les hores i tots els dies de la setmana. En aquest sentit, entén que el model de vinyeta seria l'opció desitjada, però mentre no es posi en marxa el territori exigeix el sistema de bonificacions de forma immediata a totes les franges horàries i els set dies de la setmana, i millores en els descomptes més enllà del territori.

«Això és un primer pas», apunta el president del Consell d'Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez, «però cal ampliar l'abast dels descomptes del 50% fins a Rubí, que s'haurien d'aplicar totes les hores del dia». Igualment, demana que els pressupostos de la Generalitat del 2021 tinguin en compte inversions com la variant de Castellgalí, que es va consensuar com a prioritària, i també l'obertura dels enllaços de l'autopista amb el conjunt del territori.