Segueix-nos a les xarxes socials:

Els delegats del Bages participen al congrés de Comunistes on Nuet deixa el lideratge

Les persones delegades de la comarca participen en línia i votaran presencialment a Manresa

Els delegats del Bages participen al congrés de Comunistes on Nuet deixa el lideratgeArxiu particular

Aquest divendres s'inicia el segon Congrés de Comunistes de Catalunya, amb el lema "Socialisme o Col·lapse". La delegació del Bages participa d'un congrés que té l'objectiu d'analitzar el moment actual de la lluita de classes al nostre país, debatre l'estratègia política de l'organització entorn al concepte del República Catalana i escollir una nova direcció, jove i renovada. Després de sis anys al capdavant del partit comunista, creat després del procés d'unitat del 2014, Joan Josep Nuet deixarà la direcció.

El Congrés es realitzarà en format digital i presencial per a grups reduïts. Les persones delegades i les convidades podran participar per videoconferència o en locals habilitats arreu del territori, en el cas del Bages el seguiment i votacions presencials es portaran a terme demà dissabte a La Batzegada. Segons informa el seu responsable, David Ruiz, "al Bages s'han fet tres reunions en línia per debatre els documents congressuals i escollir les persones que conformen la delegació".

La comarca compta amb sis persones delegades en aquest congrés i, cal destacar com a novetat rellevant, enguany està representada a la Comissió de Candidatures i a la Comissió de Comunicació. Fins ara, el Bages ha comptat amb dues persones a la direcció sortint, el mateix David Ruiz, i Ricard Ribera, que és membre de la permanent de Fem Manresa i coordinador d'EUiA al Bages.

El diputat Joan Josep Nuet cedeix el lideratge a un nou executiu. Comunistes de Catalunya decidirà el relleu de l'actual Secretari General, Joan Josep Nuet, que no es presentarà a la reelecció al II Congrés Nacional del partit. Amb aquesta decisió s'obrirà una nova etapa en el si del comunisme català, amb una nova direcció per pilotar Comunistes de Catalunya els pròxims anys, que serà escollida el dissabte 19 de setembre després de l'elecció del Comitè Central, i la reunió que perfilarà l'equip.

Comunistes de Catalunya debatrà l'estratègia política per les eleccions autonòmiques, així com pels pròxims anys. El partit liderat per Joan Josep Nuet farà balanç dels darrers tres anys i debatrà la seva proposta política i la seva estratègia de futur. Entre els elements destacats de la ponència, s'analitzarà el que ha representat el cicle polític iniciat el 15M i les implicacions de l'1-O a política catalana , quins són els escenaris que es poden desenvolupar en el tancament d'aquesta legislatura donat l'escenari electoral que es presenta i la incidència política, econòmica i social de la pandèmia de la Covid-19.

A més, es debatrà el projecte de República Catalana com a motor tant d'un canvi social i econòmic com per avançar cap a una democràcia directa que superi l'actual marc de règim del 78.

Prem per veure més contingut per a tu