Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ACA completa les actuacions per reparar danys del Glòria

A les comarques centrals s'han fet 52 accions motivades per les destrosses del temporal del gener

L'ACA completa les actuacions per reparar danys del Glòriaaca

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha completat totes les actuacions d'emergència que havia projectat arran de les destrosses provocades pel temporal Glòria (del mes de gener passat) a les comarques del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l'Anoia.

En total, s'han fet 52 actuacions, amb una inversió propera als 377.000 euros, segons han concretat fonts de l'ACA. Per comarques, 32 s'han dut a terme al Bages, 15 al Berguedà, 4 a l'Anoia i 1 al Solsonès.

Segons han precisat les mateixes fonts, els treballs han consistit en actuacions per adequar les lleres, retirar les acumulacions de vegetació i garantir la lliure circulació de l'aigua, minimitzant el risc d'inundacions.

Paral·lelament, l'Agència Catalana de l'Aigua desplega biennalment actuacions ordinàries de manteniment i conservació de lleres. Del programa 2018-19, totes les actuacions en tram no urbà s'han executat (un total de 10 actuacions), mentre que estan pendents d'iniciar-se les corresponents a zona urbana, que s'articulen a partir de convenis entre l'ACA i els ajuntaments, on l'Agència finança el 80% i els consistoris el 20% restant. La inversió total prevista a la Catalunya Central en les actuacions de manteniment i conservació de lleres és de més de 423.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu