La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, deixa el càrrec per motius professionals. L’actual alcalde de Fonollosa, el també republicà Eloi Hernàndez, serà el candidat a rellevar-la, segons han anunciat en un comunicat conjunt el grups comarcals d’ERC i JuntsxCat.

La previsió és que Hernàndez accedeixi al càrrec en un ple que se celebrarà el proper 5 de juliol.

Torrente i Hernàndez han compartit les tasques de l’àrea de Presidència i Vicepresidència la primera meitat d’aquest mandat.

Estefania Torrente ha estat membre del Consell comarcal els darrers 6 anys, essent Consellera de l’Àrea Econòmica la passada legislatura, i assumint la responsabilitat de Presidència els darrers dos. En el comunicat, els grups dos grups comarcals li agraeixen el treball, esforç, lideratge i implicació, i desitjar-li molta sort i encerts.

També asseguren que els grups comarcals d’ERC i JuntsxCat «seguirem treballant des d'un Govern comarcal fort i cohesionat per tal de donar resposta a tots els reptes socioeconòmics, comunitaris i interns, posant la qualitat de vida de les persones al centre de les nostres polítiques i incidint en el desenvolupament del Bages com a territori d'oportunitats pel nostre país i la seva gent».

Eloi Hernàndez assumirà la presidència del Consell Comarcal del Bages Arxiu/Marta Pich