Segueix-nos a les xarxes socials:

Súria encarrila els dos projectes que han de culminar el Pla de Barris

L’Ajuntament posa a licitació la construcció d’un centre social a Sant Jaume i la primera d’urbanització dels carrers que formen l’illa central

Súria encarrila els dos projectes que han de culminar el Pla de Barris

Súria podrà completar l’any vinent el darrer dels projectes al barri de Sant Jaume i Sant Sebastià previstos en el programa de reforma integral d’aquest sector que, juntament amb el del Poble Vell, es va començar a promoure fa 14 anys dins de l’anomenat Pla de Barris, impulsat per la Generalitat en època del tripartit.

L’Ajuntament surienc ha publicat les licitacions de les obres per a la construcció d’un centre social al barri de Sant Jaume i de la primera fase del projecte d’urbanització dels carrers Sant Sebastià i Sant Jaume. Aquests dos projectes formen part de les actuacions realitzades en aquest barri surienc des de l’any 2007, i que van ser impulsades dins del Pla de Barris.

El futur centre social del barri es construirà aprofitant l’estructura que queda en el desnivell entre els dos vials, que acaben confluint en el que s’ha anomenat l’illa de Sant Jaume. El nou equipament disposarà d’un espai amb una superfície total de 186,20 metres quadrats, dins del qual es distribuiran despatxos, una sala polivalent, una altra de manualitats, banys i magatzems. El pressupost de licitació de les obres és de 137.552 euros.

La posada en marxa del futur centre social de Sant Jaume serà un important pas endavant per resoldre l’actual dèficit d’equipaments del barri, amb el qual es vol contribuir a la seva dinamització.

Pel que fa a l’altra licitació, les obres de la primera fase del projecte d’urbanització dels carrers Sant Sebastià i Sant Jaume es desenvoluparà fins l’encreuament amb aquest segon carrer, incloent-hi la plataforma superior del futur equipament, les escales de connexió amb el tram final sud del vial, i també la rampa existent i el carreró que enllaça amb el carrer Àngel Guimerà.

La superfície total d’actuació d’aquesta primera fase serà de 865 metres quadrats, amb un pressupost de licitació de 264.749 euros.

Posteriorment, es portaran les següents tres fases del projecte d’urbanització, la modificació del qual va ser aprovada pel ple municipal en una sessió extraordinària que va tenir lloc el mes de setembre. En total, l’àrea d’actuació d’aquestes quatre fases serà de 1.950 metres quadrats.

Aquests dos projectes culminaran les intervencions que els últims anys ha estat realitzant l’Ajuntament de Súria en aquest barri, amb l’objectiu d’ordenar i reformar el tram final del carrer de Sant Sebastià i part del carrer de Sant Jaume per garantir l’accessibilitat general i millorar totes les xarxes de serveis existents.

El 2012, quan es va portar a terme la reforma al sector de la carretera de Sant Salvador, el conjunt d’actuacions que es recollien en el projecte integral del Pla de Barris de Súria ja estava executat en el 80%. La tercera i última fase, però, que se centrava en la urbanització dels carrers de Sant Sebastià i Sant Jaume, és la que ha comportat més dificultats i la que ha anat endarrerint la finalització de tot el programa. Bàsicament, pel fet que el Pla de Barris es va veure afectat de ple per les retallades pressupostàries de la Generalitat, i també perquè aquesta part del programa incloïa l’expropiació d’un seguit de finques que es van anar adquirint i enderrocant.

El febrer del 2012 es va enderrocar una part dels edificis, però no va ser fins a final del 2014 que es van acabar d’aterrar els darrers immobles d’aquesta illa amb l’objectiu d’esponjar un barri antic de carrers estrets i millorar-ne la connectivitat.

Tot i que després de l’enderroc ja es van fer treballs d’urbanització del sector, encara quedaven actuacions pendents, que són les que ara s’encarrilen.

Prem per veure més contingut per a tu