Sis ajuntaments de la comarca del Bages han estat premiats amb el Segell Infoparticipa 2021, que reconeix la transparència comunicativa als webs de l'administració local. Es tracta dels ajuntaments de Manresa, Cardona, Sallent, Fonollosa, Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet, tots ells liderats per ERC.

Els premis, en la seva novena edició, s'han entregat aquest dilluns a la sala d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. En total, han estat 150 segells, a 136 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions.

Infoparticipa és el guardó de referència de les bones pràctiques en l'àmbit de la transparència comunicativa als webs de l'administració local. S'avaluen 947 portals digitals d'ajuntaments catalans que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

La certificació l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012 i que ara la gestiona ell nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència).