Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Escola Paidos de Sant Fruitós guanya la fase local de la Lliga de Debat

Deu centres del Bages, el Berguedà, Osona i Vallès van competir a la UVic-UCC en la competició secundària i batxillerat

L’Escola Paidos de Sant Fruitós guanya la fase local de la Lliga de DebatUVIC-UCC

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va acollir els dies 26 i 27 de gener passats, la primera de les fases locals classificatòries de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023 de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquesta edició hi van participar 10 centres docents del Bages, el Vallès Oriental, el Berguedà i Osona. L’equip guanyador va ser el de l’Escola Paidos de Sant Fruitós de Bages, mentre que l’equip de l’institut Jaume Callís de Vic va resultar finalista. 

Durant dos dies, desenes d’estudiants van participar en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants van debatre sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on van haver de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València

El jurat de la competició, format per professorat de la UVic expert en diversos camps de coneixement, van tenir en compte en la seva valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han hagut de treballar la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, la qual cosa reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria de cara al seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UVic-UCC en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.

A la fase local de la UVic-UCC van participar els següents centres docents: Escola Paidos de Sant Fruitós del Bages, la Salle Manlleu, Fedac Xarxa de Berga, Jaume Callís de Vic, Institut de Taradell, Institut Antoni Pous i Argila de Vic, Institut la Plana de Vic, INS Voltreganès de les Masies de Voltregà, Institut Manuel Blancafort de la Garriga i Vedruna Escorial de Vic.

Prem per veure més contingut per a tu