Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ICL Manresa fa somiar l'afició amb una presentació estel·lar

El conjunt d'Ibon Navarro ha atropellat clarament el Zenit en un partit on els nous fitxatges han il·lusionat els aficionats

La presentació de l'ICL Manresa al Congost

46

Els aficionats de l´ICL que anit es van desplaçar al Nou Congost no ho van lamentar. Era una amistós, i el Zenit de Sant Petersburg potser sí que s´ho va prendre amb un excés de calma, però el Manresa va oferir l´estil que l´ha de marcar durant els propers mesos. Un joc més coral, en el qual hi ha capacitat per córrer, per buscar llançaments exteriors i per fer mal dins de la zona, on Andric és la referència i sembla que tindrà més ajuda que Dejan Musli durant la temporada passada.

De les noves incorporacions hi ha la qualitat en atac de Suggs i també les sorpreses positives d´homes com Cakarun i la confirmació de tot el que pot aportar Pere Tomàs. Ahir, el millor va ser un Lluís Costa que va fer una direcció excelsa i que cada cop es va trobant més segur.

La intensitat de l´ICL va ser molt més gran que el seu rival rus en els primers minuts. L´equip manresà va moure bé la pilota i va trobar unes clares accions sota cistella, on tant Andric com Auda i Pere Tomàs van guanyar la posició amb autoritat. Un tir exterior de Suggs va posar un clar 10-2 que va obligar al tècnic visitant, Vasily Karasev, a demanar un temps mort. Lluís Costa va suplir de base Cvetkovic i va donar encara un nou impuls amb el triple del 15-4.

El joc de l´equip d´Ibon Navarro era molt directe i l´activitat en defensa no va baixar. Si a més, Suggs les clavava des de la cantonada, l´espectacle anava de bracet d´un resultat cada vegada més rotund (22-7, min 8). I amb un Costa de director d´orquestra i bon assistent a Belemene, el Congost no parava de xalar: 30-11!

El segon quart començava amb el Manresa guanyant de 19 punts i el congolès Sakho, jugador vinculat al Martorell de l´EBA, en pista. Qui dominava sota cistella era Andric i l´avantatge manresà anava pujant més (37-15). Els percentatges de tir dels russos eren molt baixos i quan es va arribar al descans era del 30% en els tirs de dos. En canvi, l´ICL va tenir el 60%, i el 50% (5/10) en els llançaments triples.

El partit es va esverar una mica massa i el perjudicat va ser l´ICL, però la tornada a pista de Costa va fer recuperar el seny i un triple de Suggs era el 40-20. El control va ser altra vegada bagenc i Auda assolia el 52-29, un màxim avantatge que va quedar en 21 al descans (54-33).

De gairebé 40 per sobre

El festival no es va aturar pas en la represa i Aranitovic posava el 59-33 després de falta antiesportiva dels russos, que poc després en cometien una d´altra, fruit de la impotència, sobre Andric (60-35).

L´ICL es va relaxar un parell de minuts que el Zenit va agrair per tal d´aturar la pedregada que li venia al damunt (62-39). Però Navarro va fer triple canvi i van entrar Lluís Costa, Cakarun i Auda. La reacció va ser immediata i es va assolir un màxim avantatge de 30 punts (72-42). Tot i un marcador tan desnivellat, era un plaer veure com l´ICL es mantenia seriós sota l´exigència constant del seu entrenador. I els jugadors no es tallaven, Suggs i Cakarun posaven un 83-44 estratosfèric.

Com era d´esperar, l´últim quart va servir al Zenit per maquillar uns números tan adversos i posar un 85-56 al lluminós menys feridor. Sí que en els últims cinc minuts els d´Ibon Navarro van baixar el grau de concentració i efectivitat, tot i que Belemene va protagonitzar alguna acció espectacular. L´ICL no va ser tan eficaç en aquest període, on va destacar Marjan Cakarun, però el treball anterior de tot l´equip crea il·lusió i fa agafar esperances a una afició que porta anys patint massa. Almenys hi posen el coll.

Prem per veure més contingut per a tu