Regió7

Regió7

Jordan Caroline: el Baxi lliga el quatre de substitució

El club destaca l’energia d’un basquetbolista baix per la posició i amb dues experiències a Europa

Jordan Caroline, durant la seva breu estada a Melbourne | MELBOURNE NEWS

El Baxi Manresa va informar ahir del fitxatge del nord-americà Jordan Caroline, de 26 anys i 1,98 metres d'alçada, per ocupar la posició de quatre de l'equip. El conjunt bagenc es va veure obligat a fer aquesta contractació després que dimarts anunciés que havia de renunciar a la seva primera opció, Jake Layman, perquè aquest s'ha d'operar als Estats Units d'una hèrnia.

Curiosament, el jugador arriba dels Melbourne United, l'equip al qual ha anat a parar Marcus Lee després de deixar el Baxi. I també curiosament, com va passar amb aquest amb Pedro Martínez en la Lliga Catalana, l'entrenador del seu anterior equip, el va criticar aquesta temporada abans de ser tallat pel conjunt australià. Va ser després del seu últim partit, una derrota davant dels Sydney Kings, quan el tècnic, Dean Vickerman, va dir que encara seguia a la formació perquè no li havien trobat substitut. Immediatament després, va ser tallat.

Des del punt de vista esportiu, Caroline té dues experiències a Europa, al Hapoel Eilat israelià i al Trento italià. Amb el Melbourne United la seva capacitat anotadora ha baixat fins als 5,5 punts per enfrontament, tot i que també ha capturat 6,2 rebots per enfrontament. És cert que només hi ha estat sis partits i, per tant, ha tingut temps de poca cosa. La seva alçada, 1,98 metres, sembla baixa per a un ala-pivot, tot i que és la mateixa de Chima Moneke, que tan bon resultat va donar la temporada passada.

Bona experiència a l’Eurocup

Jordan Caroline també ha disputat competició europea. Va ser la temporada passada amb el Dolomiti Energia Trento, en què va mostrar unes grans prestacions. En 14 partits va fer una mitjana de 14,2 punts, 7,3 rebots i 15,7 de valoració en 28 minuts i mig en joc. Tot i els bons registres individuals, el conjunt transalpí va ser una decepció a la competició, amb una victòria en setze partits, i va quedar eliminat en la primera fase després d’enfrontar-se, entre d’altres, al Joventut i a l’Andorra.

Caroline és un jugador per actuar de cara a la cistella, en penetracions de fora cap a dins

decoration

Abans, al Hapoel Eilat israelià, un conjunt de la zona baixa, va fer mitjanes de 15 punts i 10 rebots per enfrontament, amb una valoració de 19,6 en un conjunt de la zona baixa de la Superlliga hebrea. Les seves estadístiques denoten que és un jugador per actuar de cara a la cistella, en penetracions de fora cap a dins, i no tant de tirs exteriors, ja que sovinteja poc la línia de tres punts (dos intents per partit).

El club no va informar ahir si Caroline estarà a punt per jugar diumenge contra el Baskonia, tot i que, encara que ho estigui, haurà tingut poc temps de preparació. Després del fitxatge del quatre, el Baxi continua buscant un cinc per unir-se a l'estonià Matthias Tass, fitxat diumenge. El dia abans es va contractar el base Frankie Ferrari. En ocupar Caroline plaça d'estranger, el pivot que ha d'arribar ja haurà de ser comunitari o amb passaport Cotonou.

S’avança dos dies el partit que s’havia de jugar per Reis

L’ACB va anunciar ahir tot un seguit de canvis d’horaris de partits per als primers dies de l’any 2023, un dels quals afecta el Baxi Manresa de manera positiva. Així, el duel que els bagencs havien de disputar a Santiago contra l’Obradoiro el dia de Reis s’avança dos dies i es jugarà el 4 de gener a les 20.30 hores. Aquest horari es mantindrà només en cas que el Baxi no hagi de jugar el play-in de la Champions, un fet que evitarà ja de manera matemàtica si és capaç de guanyar dimarts a casa contra el Benfica.

Compartir l'article

stats