Segueix-nos a les xarxes socials:

Guardiola de Berguedà haurà d'enderrocar el pavelló abans d'un any

Així ho va informar ahir el consistori, a través d'un comunicat

Guardiola de Berguedà haurà d'enderrocar el pavelló municipal d'esports abans d'un any. Així ho va informar ahir el consistori, a través d'un comunicat, en què s'explicava que "la diagnosi de l'equipament esportiu, que va ser sol·licitada per la mateixa regidoria d'Esports el mes d'abril passat, davant la preocupació per l'estat de la instal·lació, ja s'ha donat a conèixer i els tècnics d'aquesta àrea de la Diputació de Barcelona han resolt que el pavelló donava unes resistències mínimes a les zones analitzades i en demanen l'enderroc abans d'un any".

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà ja ha mantingut una reunió entre el departament d'infraestructures esportives de l'àrea d'Esports de la Diputació, amb la presència dels seus tècnics; i una delegació consistorial, formada per l'alcaldessa Montserrat Ribera, el regidor d'Esports Jordi Carreras i un tècnic municipal.

El pavelló és tancat des del mes de juliol de l'any passat, ja que llavors ja se'n va recomanar un tancament preventiu, fins a poder-ne fer una anàlisi exhaustiva que digués si podia continuar acollint-hi activitats. "Les proves es van realitzar sobre bigues, biguetes, pilars i altres zones puntuals de l'equipament", segons diu el comunicat consistorial.

Per sortir del pas, els actes de festa major que s'hi havien previst a l'estiu ja van fer-se en un envelat, i aquest any s'estan fent les activitats esportives en altres pavellons de la comarca.

En aquests moments es començaran els tràmits per fer efectiu l'enderroc, a la vegada que s'iniciarà "una tanda de reunions amb la mateixa àrea d'infraestructures esportives per tal de veure com es resol la mancança del pavelló dins del municipi", tal com informa el document que ahir va fer arribar la regidoria d'Esports de Guardiola de Berguedà a aquest diari.

Al llarg d'aquest procés, en el qual el pavelló ha estat tancat, fins a saber els resultats dels estudis, des de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà ja s'ha indicat que el més probable és que l'opció final fos fer-ne directament un de nou (vegeu Regió7 de dimarts 12 de gener del 2010). En l'actualitat, l'equip local de futbol sala continua utilitzant el pavelló de Sant Jordi de Cercs i l'esport escolar s'ha emplaçat al seu gimnàs.

La instal·lació municipal és tancada des del mes de juliol passat per problemes d'aluminosi i carbonatosi en les encavallades i els pilars de l'edifici. Fins ara, l'Ajuntament estava pendent de saber quin era el resultat de les prospeccions que s'havien fet a l'edifici. D'altra banda, la recomanació que s'havia donat a l'Ajuntament de Guardiola, amb anterioritat al tancament de l'estiu, era que no obrís l'equipament amb pluja o neu, ja que no era recomanable que la teulada suportés pesos. Es tracta, de fet, d'un pavelló amb més de 30 anys de vida, d'una època, els seixanta, en què "la majoria d'instal·lacions que s'han tancat de manera preventiva ja no s'han pogut obrir per problemes semblants d'aluminosi o carbonatació", com s'informava des de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà a la tardor, just després d'haver mantingut una reunió amb la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, que ja va advertir del probable tancament definitiu del pavelló.

Prem per veure més contingut per a tu