Segueix-nos a les xarxes socials:

Vallcebre posa en marxa un espai d'esports extrems

L'Espai Actiu Vallcebre està format per tres vies ferrades, un torrent per fer descens de barrancs i un camí aeri

Vallcebre posa en marxa un espai d'esports extremsACN

L'Ajuntament de Vallcebre (Berguedà) ha posat en marxa un nou espai a l'aire lliure per practicar esports extrems a la muntanya. Es tracta de l'Espai Actiu Vallcebre i està format per un conjunt d'instal·lacions, entre les quals s'hi troben tres vies ferrades, un torrent que s'ha equipat per practicar-hi barranquisme, un camí aeri i també un seguit de senders senyalitzats. El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Vallcebre, Jordi Lapuente, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és "crear un producte de turisme actiu i de natura de qualitat". La intenció del consistori és que el municipi es converteixi en un lloc "de referència" en la pràctica d'aquesta activitat per dinamitzar l'economia local i comarcal.

Amb l'objectiu de dinamitzar l'economia del municipi a través del turisme actiu i de natura, l'Ajuntament de Vallcebre ha posat en marxa un nou espai per practicar esports de risc de muntanya. Es tracta de l'Espai Actiu Vallcebre, que conté tres vies ferrades, el reequipament del torrent del Forat Negre per al descens de barranc, l'obertura d'unes vies destinades a l'escola d'escalada i l'obertura i senyalització de diversos senders.

El regidor de turisme de l'Ajuntament de Vallcebre, Jordi Lapuente, ha explicat que es tracta d'un projecte "pioner" al país en quant a la seva regulació. Segons ha detallat, les instal·lacions són de titularitat pública i l'Ajuntament "ha dissenyat un protocol de seguretat i un pla de manteniment específic per assegurar la seva conservació en els propers anys i per garantir la seguretat dels usuaris". D'aquesta manera, totes les persones que vulguin accedir a les instal·lacions hauran de tenir una assegurança i portar el material adequat.

Lapuente ha ressaltat que l'objectiu del projecte és "situar Vallcebre i el Berguedà com a lloc de referència en aquest tipus de sector". A més, el consistori pretén dinamitzar l'economia local i comarcal i també la creació de llocs de treball. "Volem incentivar econòmicament el territori a partir de l'obertura de nous negocis que generin llocs de treball i permetin que la gent es quedi a viure als pobles de muntanya com el nostre", ha afegit.

L'Ajuntament de Vallcebre fa sis anys que treballa en aquest projecte, que ha comptat amb el finançament del Consorci de la ruta Minera, la Generalitat i el fons Feder. En total, el cost del projecte ha estat de 100.000 euros. Cercle Aventura serà l'empresa que gestionarà les instal·lacions, vetllarà per la seva seguretat i llogarà el material necessari per a la realització de les diverses activitats. L'espai estarà obert durant tot l'any amb reserva prèvia.

Prem per veure més contingut per a tu