Després de les quatre sessions dutes a terme al llarg del mes de novembre, el Cicle de Cinema Social Fixa´t va finalitzar el passat dijous havent registrat les millors dades de participació respecte altres edicions, amb un total de 374 entrades venudes respecte les 329 de l´any passat, i amb una valoració molt positiva per part dels i les assistents.

El cicle, organitzat per l´àrea social i de joventut de l´Ajuntament de Berga, l´àrea de Ciutadania i l´Oficina d´Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà i Pi3b produccions, es proposa any rere any potenciar la convivència, la participació ciutadana, el coneixement mutu i sensibilitzar l´espectador, objectiu assolit segons el públic. I és que el públic ha fet una molt bona crítica de les pel€lícules escollides i del canvi d´ubicació, valora el Cicle com un espai d´aproximació a temes socials complexos i ha subratllat la necessitat d´allargar-lo.

Pel que fa al Fixa´t Jove, es considera la seva consolidació entre el jovent berguedà que cursa 3r d´ESO i ha arribat al tercer any amb una bona valoració per part dels centres. Aquest any la pel€lícula seleccionada ha estat ´Oriente es Oriente´, que ha servit per reflexionar sobre la convivència i l´adaptació al país d´acollida.

En total, uns 400 alumnes de 3r ESO dels instituts del Berguedà han complementat el visionat de la pel€lícula amb el teatre forum "Mustafà és al replà" amb l´objectiu de treballar la discriminació, el racisme i els rumors que envolten la immigració. L´activitat l´ha impartit Forn de teatre Pa'tothom, entitat de Barcelona especializada en Teatre de l´Oprimit.