El Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de diferents ajuntaments de la comarca, inicia aquest mes de gener diversos tallers d’estalvi energètic destinats a persones i famílies de la comarca per tal de millorar l’economia domèstica, reduir i optimitzar el consum energètic a les llars. Les primeres quatre poblacions que iniciaran els tallers seran Cercs, Berga, Guardiola de Berguedà i Olvan, la setmana del 19 de gener. I a partir de la setmana del 9 de febrer s’hi afegiran les poblacions de Bagà, un segon grup a la ciutat de Berga, Avià i Gironella.

Els tallers de caràcter gratuït, constaran de 4 sessions pràctiques conduïdes per l’ambientòloga Sònia Llamas. Cada sessió tindrà una durada de 2 hores i l’horari serà de 6 a 8 de la tarda a les dependències municipals. Tothom que estigui interessat pot contactar amb les oficines d’atenció dels ajuntaments. Cal tenir en compte que les places són limitades. La distribució dels tallers és la següent:

Aqueta acció se suma al programa comarcal de lluita contra la pobresa energètica que impulsen les àrees de Serveis Socials, Medi Ambient, Consum i Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de Caritas, Creu Roja i voluntaris de “La Caixa”. L’objectiu que persegueix el programa és frenar les conseqüències d’una problemàtica que cada vegada afecta a més població dels nostre del nostre territori.