Segueix-nos a les xarxes socials:

Veïns i hostalers de Berga reclamen que s'arregli l'ascensor del santuari de Queralt

Els dos col·lectius han emès una nota conjunta en la qual exposen els inconvenients que causa que l'equipament no funcioni

Veïns i hostalers de Berga reclamen que s'arregli l'ascensor del santuari de QueraltArxiu/Dolors Clotet

Les associacions de veïns de Berga i l'associació Hostaleria i Turisme ha emès un comunicat en el qual reclamen que es posi fil a l'agulla immediatament a la reparació de l'ascensor de Queralt. En el text, els dos ens exposen les incomoditats que suposa que aquest equipament estigui fora de servei.

A continuació t'adjuntem el text íntegre de la nota:

'Davant de la situació generada pel no funcionament de l´ascensor de Queralt i els problemes que això comporta, volem fer públiques diverses consideracions.

Que l´ascensor de Queralt és un element imprescindible pel bon funcionament, religiós, turístic i comercial de Queralt, ja que en depenen moltes persones, sobretot les de determinada edat, amb mobilitat reduïda, les famílies de criatures amb cotxet o les mercaderies que necessita el Bar per a funcionar.

Creiem que les conseqüències de l´actual conflicte jurídic entre l´Ajuntament de Berga i l´empresa Inbergatur (que no posem en qüestió), no han de recaure sobre els berguedans i visitants que necessitin utilitzar l´ascensor per pujar al Santuari.

Sabem que l´Ajuntament de Berga treballa des de fa setmanes per a resoldre aquesta situació, però li demanem una reunió entre les parts implicades incloent-hi veïns, entitats, representants de Queralt2016 i el Capellà Custodi de Queralt perquè, tal i com va demanar la comissió organitzadora dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu (Queralt2016), es repari immediatament l´equipament i sobretot,

s´estableixi un protocol per a poder accedir a l´ascensor de seguida en cas de noves avaries o problemes.

Donem suport al comunicat de Queralt2016 i reclamem la trobada entre els diferents interlocutors per a solucionar aquest problema que ja porta més de dos mesos afectant el normal funcionament de l´accessibilitat al Santuari. Una situació que no s´hauria d´haver produït i que no genera la millor imatge que volem per a la ciutat i comarca.

A la vegada, convidem a les entitats i institucions de la ciutat, a sumar-se a aquesta petició de les Associacions de veïns i d´Hostaleria i Turisme, que no vol entrar en polèmiques. Només vol trobar solucions. Això sí, immediates.'

Prem per veure més contingut per a tu