Segueix-nos a les xarxes socials:

Entitats catalanistes i partits mostren el seu suport a l'alcaldessa de Berga

L'ANC, Òmmium i CiU anuncien que acompanyaran la dirigent a declarar al jutjat el 5 d'abril

La citació de l´alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), perquè vagi a declarar, el dia 5 d´abril, en qualitat d´investigada per un presumpte delicte electoral per no haver fet cas dels requeriments de la Junta Electoral quan la van instar a retirar l´estelada del pal del balcó consistorial a les eleccions del 27 de setembre i a les del 20 de desembre passat, ha generat un bon nombre de manifestacions de suport d´entitats i partits.

Representants i membres de l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga, d´Òmnium Cultural del Berguedà i del grup de CiU a Berga ja han fet saber que acompanyaran l´alcaldessa, Montse Venturós, a l´edifici judicial de Berga on haurà de declarar per aquesta causa. En declaracions a Regió7, Manel Escobet va assegurar que «ens posem incondicionalment al seu costat», referint-se a la batllessa. «El dia de la citació, i per tot el que se´n derivi, serem allà». L´assemblea de Berga té previst reunir-se la setmana entrant per concretar les accions de suport a la dirigent. En uns termes similars s´ha expressat la presidenta d´Òmnium Cultural del Berguedà, Montserrat Soler. «Estem en contra que s´hagi d´arribar a aquest punt». I va afegir que «això ja sabem que és una persecució de l´estat i per a ells qualsevol ocasió és bona». Aquesta entitat també s´ha de reunir per concretar què faran per donar suport a la dirigent.

Les mostres de suport a l´alcaldessa de Berga també van arribar des d´ERC al Berguedà. En un comunicat, els republicans van assegurar que «donen suport a la decisió de Venturós, ja que es tracta d´un acord democràtic pres en el ple municipal de l´Ajuntament de Berga» fent referència a l´acord de ple del 6 de setembre del 2012, on es va aprovar penjar l´estelada atenent una petició de l´ANC. En el mateix comunicat els republicans asseguren que «cap amenaça de l´Estat Espanyol, ni cap sentència judicial pot sabotejar la voluntat popular expressada lliure i democràticament».

El cercle de Podem al Berguedà, que no té representació a les institucions de la comarca, també es va posicionar al costat de l´alcaldessa Venturós i va emetre un comunicat de suport. I també va rebre suport a través de les xarxes socials com Twitter o Facebook de persones a títol individual o bé de col·lectius.

Prem per veure més contingut per a tu