Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga ha de pagar 360.000 euros per la demora en unes factures d'obres

Una sentència obliga l'Ajuntament a fer-se càrrec dels interessos per pagar amb retard

Berga ha de pagar 360.000 euros per la demora en unes factures d'obresdani perona

L'Ajuntament de Berga ha rebut una sentència desfavorable que l'obliga a fer front al pagament d'uns interessos per la demora en l'impagament d'unes factures de diverses obres realitzades entre el 2005 i el 2011.

Concretament, aquesta sentència, que és ferma, demana al consistori que pagui 359.137,48 euros en concepte d'uns interessos de retard en el pagament de factures referents a obres municipals. Tal com ha explicat a Regió7 el regidor Francesc Ribera, es tracta d'actuacions que van realitzar-se entre el 2005 i el 2011, tot i que majoritàriament aquests retards en el pagament corresponen a actuacions que es van fer entre el 2007 i el 2011, ha detallat. "Es tracta d'obres subvencionades al 50% dins del Pla de Barris o d'altres línies d'ajudes", ha concretat.

El govern de la CUP es veu obligat a fer front al pagament. Aquests diners es retiraran del fons de contingència de 450.000 euros previstos en els pressupostos d'enguany. Per fer-ho efectiu calia aprovar la modificació del crèdit, un tràmit que era previst que s'aprovés al ple celebrat anit. Aquest fons de contingència, per a possibles emergències en procediments judicials pendents on el consistori hi està implicat, quedarà reduït, després de fer front a aquest pagament, a 90.800 euros, segons ha detallat l'alcaldessa, Montse Venturós. Un fons que, per a Francesc Ribera, caldrà tornar a proveir "perquè no estava previst que baixés tant ja al mes d'abril". Ribera adverteix que el pagament se suma al deute de 18,2 milions d'euros que arrossega el consistori.

Prem per veure més contingut per a tu