Segueix-nos a les xarxes socials:

Avià lliura 1.211 signatures al Síndic reclamant la construcció de la depuradora

L'obra està aturada i el poble continua abocant les aïgues brutes sense tractament al Llobregat

Avià lliura 1.211 signatures al Síndic reclamant la construcció de la depuradoraArxiu particular

Representants de l'Associació Aigües Netes d'Avià ha lliurat al Síndic de Greuges 1.211 signatures de persones que donen suport a a la reivindicació d'aquesta entitat per tal que l'Agència Catalana de l'Aigua reprengui les obres aturades de construccio de l'estació depuradora d'aigües residuals.

Fonts de la comisisó han explicat a Regió7 que aquest dilluns han estat rebuts per Francesc Vendrell, director del Síndic i Elisenda Padrós, la seva assessora en temes de Medi Ambient.

Fonts de l'entitat han explicat que la seva reivindicació «anava avalada per 1.211 signatures de persones adultes que, d´aquesta manera, manifesten la seva indignació pels reiterats retards i aturades en la construcción d´aquesta depuradora, aprovada pel govern de la Generalitat fa més de 7 anys».

El document dels signants

Les persones que que han donat suport a la reivindicació han signat aquest document:

Es una vergonya col·lectiva el fet que el municipi de Avià, amb més de 2.200 habitants, continua fent l´abocament directe de les aigües residuals del poble i d´instal·lacions municipals a les lleres de les rieres i rierols d´Avià, que aporten els seus cabals al riu Llobregat.

Malgrat les obligacions clares e indiscutibles en matèria d´ abocament d´aigües residuals, especificades al Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre , pel qual s'aprova el text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, les Directives del Parlament Europeu: 91/271/CEE i 2000/60/EC (Directiva Marc de l´Aigua), i el R.D.L. 11/1995; i malgrat que els avianesos vagin pagant obligadament els cànons pel tractament de les aigües des de fa més de 30 anys, es continuen infringint totes aquestes obligacions impunement i sense una via de solució establerta.

Ens dol la destrossa que es fa del medi ambient, l´estat deplorable de la riera i a més les possibles afeccions a la salut pública, fets que estan ben tipificats com a delictes i que denunciem a través vostre per forçar-ne la solució.

Hem recorregut ja en diverses ocasions tant a l´ACA (Agència Catalana de l´Aigua) com a la Generalitat de Catalunya sense obtenir-ne cap actuació efectiva ni resolutiva. Entenem que aquestes són les entitats amb la responsabilitat executiva per acabar la construcció de les obres i de vetllar per la bona gestió dels recursos públics.

Us demanem doncs que promogueu les accions pertinents perquè s´emplaci a l´Agencia Catalana de l´Aigua a acabar les obres de la depuradora d´aigües residuals d´Avià i posar-la en servei en un termini concret.

Prem per veure més contingut per a tu