Representants de l'Associació Aigües Netes d'Avià ha lliurat al Síndic de Greuges 1.211 signatures de persones que donen suport a a la reivindicació d'aquesta entitat per tal que l'Agència Catalana de l'Aigua reprengui les obres aturades de construccio de l'estació depuradora d'aigües residuals.

Fonts de la comisisó han explicat a Regió7 que aquest dilluns han estat rebuts per Francesc Vendrell, director del Síndic i Elisenda Padrós, la seva assessora en temes de Medi Ambient.

Fonts de l'entitat han explicat que la seva reivindicació «anava avalada per 1.211 signatures de persones adultes que, d´aquesta manera, manifesten la seva indignació pels reiterats retards i aturades en la construcción d´aquesta depuradora, aprovada pel govern de la Generalitat fa més de 7 anys».

El document dels signants

Les persones que que han donat suport a la reivindicació han signat aquest document:

Es una vergonya col·lectiva el fet que el municipi de Avià, amb més de 2.200 habitants, continua fent l´abocament directe de les aigües residuals del poble i d´instal·lacions municipals a les lleres de les rieres i rierols d´Avià, que aporten els seus cabals al riu Llobregat.

Malgrat les obligacions clares e indiscutibles en matèria d´ abocament d´aigües residuals, especificades al Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre , pel qual s'aprova el text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, les Directives del Parlament Europeu: 91/271/CEE i 2000/60/EC (Directiva Marc de l´Aigua), i el R.D.L. 11/1995; i malgrat que els avianesos vagin pagant obligadament els cànons pel tractament de les aigües des de fa més de 30 anys, es continuen infringint totes aquestes obligacions impunement i sense una via de solució establerta.

Ens dol la destrossa que es fa del medi ambient, l´estat deplorable de la riera i a més les possibles afeccions a la salut pública, fets que estan ben tipificats com a delictes i que denunciem a través vostre per forçar-ne la solució.

Hem recorregut ja en diverses ocasions tant a l´ACA (Agència Catalana de l´Aigua) com a la Generalitat de Catalunya sense obtenir-ne cap actuació efectiva ni resolutiva. Entenem que aquestes són les entitats amb la responsabilitat executiva per acabar la construcció de les obres i de vetllar per la bona gestió dels recursos públics.

Us demanem doncs que promogueu les accions pertinents perquè s´emplaci a l´Agencia Catalana de l´Aigua a acabar les obres de la depuradora d´aigües residuals d´Avià i posar-la en servei en un termini concret.