Segueix-nos a les xarxes socials:

Festa dels Elois de Berga 2016: tots els actes

La celebració tindrà lloc el cap de setmana del 23 i 24 de juliol torna a la capital berguedana

Festa dels Elois de Berga 2016: tots els actesArxiu/Víctor González

Berga celebra el cap de setmana del 23 i 24 de juliol la Festa dels Elois. Una celebració que com ja és tradició, començarà el dissabte a les 12 del migdia amb el tabaler, que acompanyat de la Banda de l’Escola Municipal de Berga farà la passada per anunciar l’arribada de la Festa.

>>Consulta el programa d'actes (PDF)

A les 7 del vespre, el tabaler, la banderera i els administradors i administradores acompanyats de la Cobla Ciutat de Berga iniciaran la passada a l’hostal del Bou i continuaran pel pg. dels Abeuradors, el carrer del Bruc, el carrer del Comte Oliba, el carrer de Pío Baroja, la plaça de la Font del Ros, el carrer d’Aurora Bertrana, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser, la plaça de Sant Joan, el carrer de la Ciutat, la plaça de Santa Magdalena, el passeig de la Indústria, la ronda de Moreta, la plaça de la Ribera, la plaça de Sant Ramon, el carrer de Mn. Huch, el carrer de Mn. Cinto Verdaguer i la plaça de les Fonts. Seguidament, a 2/4 de 8 del vespre, a la plaça Viladomat hi haurà audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu, amb la coorganització de l’Agrupació Sardanista Cim d’Estela.

A les 10 de la nit a la plaça de la Font del Ros es farà ball popular a càrrec de Dolfi i Fermí.

La Festa dels Elois seguirà dissabte a les 9 del matí amb salves de trabuc a càrrec de la Colla de Trabucaires de Berga al castell de Sant Ferran i a la plaça de la Font del Ros per anunciar la sortida dels cavalls i dels rucs. La sortida serà a la plaça de la Font del Ros i continuarà pel carrer de Pío Baroja, el carrer del Comte Oliba, el carrer del Roser, el carrer de la Ciutat, el carrer de la Pietat, la plaça de Santa Magdalena, el carrer de Marcel·lí Buxadé, la plaça de Sant Pere, el carrer de Mn. Comellas (Quatre Cantons), el carrer de Mn. Huch, el carrer de Mn. Cinto Verdaguer i la plaça de les Fonts.

Seguidament, a les 10 del matí es farà la benedicció dels animals a la plaça de Sant Pere, i a 3/4 d’11 hi haurà la boda típica de l’Alt Berguedà en què el nuvi acudirà a l’església de Sant Francesc des de l’antiga casa Bartrina (pl. de la Creu). La núvia sortirà de ca l’Andreu Borras, carrer de Buxadé, i es dirigirà al temple. Un cop allà, a 2/4 de 12 i amb l’assistència dels administradors i administradores, la banderera i els acompanyants de la boda, hi haurà una missa cantada en honor a sant Eloi. En acabar, a la plaça de Sant Joan, es dansarà el ballet de Déu (o de l’Adéu), amb la col·laboració de l’Agrupació Teatral La Farsa, que enguany dedica el ram de la núvia a la difunta Montserrat Minoves.

La Festa finalitzarà a la 1 del migdia amb l’acte de lliurament de les ferradures atorgades als col·laboradors, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Berga i a partir de 2/4 de 6 de la tarda hi haurà jocs i inflables aquàtics per a la mainada a la piscina municipal, amb entrada lliure per a tothom a partir d’aquesta hora.

Per part de l’organització de la Festa els Elois es recorda que el dissabte no es pot llançar aigua i es demana que els nens i nenes que vagin amb els rucs ho facin sempre acompanyats d’un adult. En aquest sentit, també s’adverteix a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, perquè adoptin mesures de precaució en els actes en els quals hi haurà trabucaires.

Prem per veure més contingut per a tu