Segueix-nos a les xarxes socials:

"El pla de la Molina-Masella ha de servir per desencallar l'estació de Coll de Pal"

David Font, el president del Consell, reivindica que el Berguedà tregui profit dels esquiadors

"El pla de la Molina-Masella ha de servir per desencallar l'estació de Coll de Pal"ARXIU PARTICULAR

"El pla director urbanístic de la Molina-Masella ha de ser l'oportunitat perquè el Berguedà desencalli Coll de Pal". Així ho ha explicat a Regió7 David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà, que creu que aquest procés d'ordenació urbanística que promou la Generalitat ha de permetre que la comarca tregui de l'atzucac aquesta estació i aconsegueixi que s'acabin les obres pendents de realització .

Des del 2011 estan aturades les obres del telecadira que havia d'unir la Molina amb l'estació municipal baganesa. Es tracta d'una actuació pressupostada en 2,3 milions d'euros que la Generalitat va deixar a mig fer després d'haver-hi invertit la meitat del pressupost "a causa del mal moment econòmic". Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat, va dir al seu dia que no hi ha data per reprendre aquests treballs. D'altra banda, també falta completar l'edifici de serveis. El 2011 es van acabar les obres de la primera fase de la construcció d'aquest immoble on l'Ajuntament ja ha invertit 700.000 euros, aproximadament la meitat del cost. L'alcalde de Bagà, Nicolás Viso, va reclamar llavors ajuda del Govern perquè un poble petit pugui acabar una infraestructura com aquesta (vegeu Regió7 del 30 de maig d'enguany).

Ara, el dirigent comarcal ha exposat que la Generalitat "té la voluntat d'afectar una sèrie de terrenys de municipis de l'Alt Berguedà, bàsicament del terme de Bagà i petites puntes de Castellar de n'Hug i de Guardiola". Font ha dit que ha parlat amb els alcaldes de municipis afectats i hi ha entesa per defensar el paper que ha de tenir la comarca per aconseguir que Coll de Pal realment formi part del domini esquiable d'Alp2500. "Hem d'intentar aconseguir que en aquest pla urbanístic es contempli tot allò imprescindible perquè el Berguedà sigui la porta real d'entrada d'un domini esquiable molt gran com és el de la Molina-Masella". David Font especifica que porta d'entrada vol dir que "la gent pugui arribar a Coll de Pal, pugui esquiar-hi i aparcar allà". El president del Consell defensa que a la comarca "puguem fer una miqueta de contenció de la gent que vol esquiar a la Cerdanya perquè es quedin allotjats al Berguedà". El polític explica que això, a la pràctica, voldria dir "retenir una part del turisme de cap de setmana amb la facilitació de la portada d'entrada a aquest gran domini esquiable".

Per fer-ho possible, caldria que s'acabessin les inversions pendents: telecadira, edifici de serveis i aconseguir que la carretera estigui oberta sempre i no hi hagi talls. També caldria habilitar un aparcament a l'estació baganesa, que ara mateix no existeix.

Prem per veure més contingut per a tu