Segueix-nos a les xarxes socials:

Gironella ret un últim homenatge a la malaurada jove Sílvia Prat Bernades

Més de mil persones s'apleguen al pavelló del poble en una emotiva cerimònia de comiat

Comiat de Sílvia Prat a Gironella

4

"La vida és bonica. Somriu, estima, deixa't estimar. Vola, somia, viatja, deixa't portar. Tens gent que t'estima. Gaudeix-la". Aquestes paraules van prendre ahir un significat molt especial. Eren escrites als recordatoris de la cerimònia de comiat de la jove del poble Sílvia Prat Bernades (Gironella, 19 de novembre del 1988), que va morir el dia 21 de setembre en ser envestida per un tramvia a la ciutat alemanya de Colònia, on residia. El darrer homenatge a la malaurada jove, que va ser ser incinerada aquesta setmana a Colònia, va aplegar més d'un miler de persones al pavelló esportiu de Gironella, ahir a la tarda. Es van omplir les cadires situades a la pista esportiva, també les grades i, fins i tot, hi havia gent dreta.

Familiars, amics, companys i coneguts van voler ser presents en un acte molt emotiu que va durar poc més de mitja hora. Els familiars havien habilitat un empostissat en un extrem de la pista que va quedar ple de rams de flors i corones. Era presidit per una pantalla gegant on es van projectar missatges, com ara "hi ha moltes millors coses davant que les que deixem enrere" i, posteriorment, durant la celebració de l'acte, una fotografia de la noia somrient. Aquesta imatge va simbolitzar el seu caràcter extravertit i sociable, decidit i proper, inquiet i àvid de coneixements, trets de la seva personalitat que van coincidir a destacar les persones que van recordar-la. El primer i el darrer, el seu tiet Jaume Bernades, amb la veu trencada pel dolor, fins als representants dels centres on havia estudiat a Gironella, l'escola Anunciata i l'institut Pere Fontdevila, la universitat i els seus amics, que la van recordar exposant els seus records, llegint textos, i també l'alcalde de Gironella, David Font, que va transmetre el condol a la família i alhora els va oferir el seu suport, i va concloure la seva intervenció dient que "la Sílvia ha volat amunt, lliure com un ocell però amb un somriure als llavis".

Les diferents persones que van intervenir en l'acte també van coincidir a destacar que la jove hauria volgut que, malgrat les luctuoses circumstàncies, els assistents posessin bona cara al mal temps. "Tu tens molt bon aspecte quan somrius" és una de les frases que la noia havia escrit en un dels seus diaris, va explicar el seu tiet Jaume Bernades. Per això va demanar als assistents "procurem sortir d'aquí amb un amable somriure malgrat que la processó vagi per dins". El punt final el va posar una melodia dels gegants de la Patum, festa que Sílvia Prat estimava.

Prem per veure més contingut per a tu