Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern licita la millora d'accessos a la Nou i Terradelles a l'eix

Els treballs tenen un cost de 477.000 euros i començaran el primer trimestre del 2017

El departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha iniciat la licitació de les obres de millora a dos encreuaments de la C-16 entre Berga i Bagà per un import de 477.000 euros. S'actuarà en els accessos cap a la Nou de Berguedà i el veïnat de Terradelles (Bagà) "per afavorir la seguretat i la comoditat en les maniobres dels conductors". Fonts del TES han informat que preveuen que les obres comencin durant el primer trimestre del 2017 i tinguin un termini d'execució de dos mesos.

A la intersecció de la Nou del Berguedà, el projecte preveu la formació d'un tercer carril central per fer els girs a l'esquerra i connectar amb la BV-4022, d'accés al nucli, "amb més seguretat". En el cas de l'accés a Terradelles, les obres consistiran en la formació d'unes falques d'acceleració i desacceleració. Els treballs es complementaran amb la renovació de la senyalització vertical i la col·locació de noves barreres de seguretat en un tram de prop de cinc

quilòmetres. Fonts del TES han recordat que aquestes obres s'afegeixen a l'actuació global de millora duta a terme a la C-16 entre Berga i Bagà.

Les obres van començar l'agost del 2015 i van finalitzar aquest any. Van consistir en la millora det rams del ferm, la implantació de mitjanes i franges de separació o la millora d'accessos, amb un cost de 3,5 milions d'euros. La carretera, té en aquest tram una calçada única, amb un carril per sentit i trams de carril addicional per a l'avançament de vehicles lents. Registra un trànsit que el TES estima en uns 12.000 vehicles diaris, amb puntes de trànsit més elevades durant els caps de setmana.

Prem per veure més contingut per a tu