Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Espunyola recula en el temps per veure tractors i vehicles 'vintage' i antiguitats

La divuitena edició de la mostra aplega més de 2.000 persones en un certamen que és la festa que porta més visitants al petit municipi

L'Espunyola recula en el temps per veure tractors i vehicles 'vintage' i antiguitatsD. C.

Tot el que fa soroll ens agrada!», exclama divertit Josep Sagués. A tocar de la carretera C-26, davant del local social i l'ajuntament de l'Espunyola, en un camp, hi té una parada on hi ha en funcionament un dels quatre motors estàtics que hi exposa. I fa soroll i espetega de tant en tant. «Són motors per treure aigua, fer anar un embarrat, una mola», explica a Regió7.

Josep Sagués pertany als Amics del Tractor d'Època del Bages i fa uns deu anys que participa en la Trobada de l'Espu-nyola. Rient explica que «ens agraden aquestes coses antigues i, de tant en tant, fem algunes festes nosaltres a Castellgalí». Opina que l'atractiu de la trobada és que «ens agraden els tractors». Els apassiona tant que enguany ell i els seus col·legues han fet el trajecte de Manresa- l'Espunyola -amb una parada tècnica a Balsareny- amb els seus tractors: un dels anys 50 i un altre dels 80. Hi van trigar prop de 2 hores. No és una velocitat del segle XXI però «anem marxant», somriu. «Aquest any ens hem engrescat i hem pujat!». És clar que els seus tractors sent antics no són pas com un vetust artefacte de la dècada dels 20 del segle XX i atrau moltes mirades. Primer per l'estrèpit que fa: aquesta màquina sembla que s'hagi de desintegrar i emet força fum. Crida l'atenció. Les rodes són de ferro. Li han posat una arada i han aconseguit que l'arrossegui uns metres pel camp que hi ha enganxat a la carretera de l'Espunyola.

En aquesta mostra s'apleguen desenes de tractors i antigues màquines de fer feines agrícoles.

A l'altra banda de la via, s'hi concentren més d'un centenar de parades d'objectes antics i recanvis de peces de cotxes. Joan Muntada, portaveu de l'organització, explica que hi ha paradistes d'arreu de Catalunya i també de diferents poblacions franceses. I és que al país veí els mercats de brocanters tenen una gran requesta. El de l'Espunyola amb el pas del temps s'ha fet molt gran i ha aconseguit tenir un notable poder de convocatòria: és la celebració més multitudinària que acull el poble.

Prem per veure més contingut per a tu