Segueix-nos a les xarxes socials:

Marie Kapretz és restituïda com a delegada del Govern de Catalunya a Alemanya

La berguedana d'adopció assumeix de nou el càrrec perdut pel 155

Marie Kapretz (Berlín, 1975) ha estat restituïda com a delegada del Govern català a Berlín. La Generalitat va fer públic el seu nomenament ahir a través d'un comunicat del departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. El seu actual titular, Ernest Margall, havia anunciat dies enrere que es tornaria als seus llocs els delegats de les oficines de la diplomacia catalana a l'exterior, entre les quals la de la capital Alemanya.

Marie Kapretz ha viscut poc més de vint anys a Catalunya, i 15 dels quals a Cercs, al Berguedà, amb la seva família. Ha estat regidora de Cercs pel grup del CLAM-AM i consellera comarcal d'ERC. Va ser nomenada per al càrrec per primer cop el febrer del 2016 per l'aleshores conseller Raül Romeva. I va ser destituïda arran de l'aplicació de l'article 155, que va comportar el tancament de les delegacions exteriors, així com també el desmantellament del Diplocat. A final del 2016 va viure l'atemptat terrorista que va sacsejar Berlín. Aquets abril passat, l'aleshores exdelegada del Govern a Alemanya Marie Kapretz va participar en una xerrada a Cercs organitzada pel Comitè de Defensa de la República (CDR).

Els objectius de les delegacions a l'exterior són enfortir i ampliar les estructures governamentals de l'acció exterior de Catalunya per defensar i promoure els interessos del país a l'exterior, així com bastir i reforçar les relacions bilaterals de Catalunya i les aliances amb altres actors, xarxes i organismes internacionals.

Nascuda a Berlín el 1975, Marie Kapretz és graduada en Disseny per l'Escola Massana de Barcelona. També ha cursat estudis de formació professional en llenguatge visual i gràfic, processos creatius, treball autònom i en equip i treball multidisciplinari. Ha dut a terme formació en planificació i realització de projectes d'emprenedoria social; en lideratge estratègic en organitzacions; desenvolupament democràtic i geopolítica i governança global. Parla alemany, anglès, català, castellà i grec. S'ha implicat en diferents projectes d'emprenedoria social a Catalunya i en l'àmbit internacional, a banda de la seva feina com a dissenyadora gràfica. Ha col·laborat amb diferents publicacions. Vocal del Consell Català del Moviment Europeu, membre d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana, entitats on ha dut a terme ponències sobre Catalunya i Alemanya. És membre del Club Pirineu Global pel foment d'exportació i de la Cambra de Comerç. Ha participat com a ponent en diverses conferències. D'ençà del seu retorn a Berlín ha esdevingut una col·labora habitual en programes de mitjans de comunicació alemanys (ARD, ZDF, DW, DLF, Phoenix, Tagesspiegel, Die Welt, entre d'altres) que debaten sobre l'actualitat política catalana.

Prem per veure més contingut per a tu