Els Castellers de Berga van signar, ahir, a Tarragona,Berga la millor actuació de la seva història. Els de la camisa blava van fer castells, per segona vegada en la seva curta trajectòria a la Tarraco Arena Plaça, en el marc del Concurs de Castells de Tarragona on van aconseguir descarregar el 7 de 7, el 4 de 8 i el 2 de 7.

Prop de 250 persones van formar pinya amb els Castellers de Berga ahir a la tarda a Tarragona, entre els quals, un bon nombre de castellers de la flamant colla castellera de la Cerdanya. La colla de Berga va aconseguir-se classificar al certamen d'enguany, sent la de més recent creació participant a la trobada. Tal i com ja havien anunciat a principi de la temporada, un dels reptes de l'any era poder tornar a concursar al Concurs de Castells. Ahir van ser a la plaça les colles classificades entre la posició 13 i la 30 tenint en compte les puntuacions del darrer any. Aquest diumenge, és el torn de les dotze colles capdavanteres.

Actuació dels berguedans

Els Castellers de Berga van començar l'actuació descarregant el 7 de 7, "un castell ample amb molts castellers al tronc, que ja havíem descarregat altres vegades", han concretat fonts de la colla. En segona ronda, arribava el plat fort de la tarda: el 4 de 8. "El castell no presentava bones mides i es va decidir demuntar-lo", han explicat. A la tercera ronda van aconseguir descarregar el 4 de 8, sent aquest el segon "carro gros" de la història de la colla, i tenint en compte que el primer el van carregar a la mateixa Tarraco Arena Plaça, al concurs de fa dos anys. En quarta roda, intent desmuntat del 2 de 7, que van acabar descarregant en una cinquena ronda.

Fonts de l'entitat, han assegurat que es tracta de la millor actuació, superant totes les que han realitzat des de la seva creació el 2012. "El nostre principal objectiu de la temporada era poder tornar al concurs de Tarragona", expliquen. No només hi han anat, sinó que han aconseguit superar-se portant a plaça els seus màxims castells a hores d'ara. Una altra de les colles triomfadores de la tarda va ser la d'Igualada.