Una caca de pessebre, del berguedà Xavier González-Costa, és l'obra guanyadora del Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal 2018, dotat amb 3.000 euros i convocat per l'Ajuntament de Carcaixent (Ribera Alta) amb la col·laboració d'Edicions Bromera, que publicarà el relat guanyador en la col·lecció Micalet Teatre. El consistori recupera aquest certamen que no es convocava des de l'any 2012, quan Paco Romeu va aconseguir el guardó amb l'obra L'extraordinària història del fantasma de Quim Quinqué.

Una caca de pessebre està protagonitzada «per una noia insolent i descarada que decideix muntar el pessebre perquè s'acosta Nadal però que, en obrir la caixa on el guarda, troba una sorpresa ben desagradable. Es tracta d'un misteri que hauran de resoldre les mateixes figuretes, amb l'ajuda de tot el públic i d'algun personatge inesperat que pot fer trontollar tots els principis dels lectors o espectadors». La trama de l'obra es basa en malentesos divertits i diàlegs hilarants, pensada i posada en escena perquè els més menuts s'ho passin d'allò més bé, però també perquè els més grans no deixin de riure. En definitiva, es tracta d'una obra de teatre familiar.

D'altra banda, González-Costa ha explicat que està molt content pel reconeixement que suposa el premi, ja que espera que aquest «pugui servir de trampolí per al que és l'aspiració de qualsevol autor de teatre, que és veure l'obra posada en escena».