El municipi de Gironella ja disposa del seu segon pis social (aquest, adaptat per a persones amb problemes de mobilitat), un cop l'Ajuntament ha rehabilitat el que hi ha a l'immoble municipal ubicat a l'avinguda Catalunya número 2, a la finca on hi havia l'antic escorxador municipal.

L'immoble, propietat de l'Ajuntament de Gironella, ja disposava d'un pis social a la primera planta, que va ser condicionat l'any 2015, i ara s'ha adequat la planta baixa, per fer-hi un habitatge social i accessible.

Fonts municipals han explicat que les obres de condicionament han consistit a garantir l'accessibilitat i l'habitabilitat, s'han adequat els recorreguts, s'ha remodelat el bany, i renovat la instal·lació elèctrica. A més, també s'ha millorat l'aïllament amb la col·locació de noves finestres i doble envidrament.

Teresa Terricabres, regidora d'Atenció a les Persones, ha destacat la importància de tenir dos pisos socials a Gironella, un dels quals adaptat per a persones amb discapacitat. Aquesta obra ha tingut un cost de 25.303,45euros, dels quals 10.000 s'han obtingut gràcies a un acord amb l'Obra Social La Caixa, firmat el 2018, i 9.000 euros a través de la Diputació de Barcelona.

Es tracta de pisos totalment moblats i amb tots els estris necessaris. Està adreçat a persones i famílies en risc d'exclusió social i vulnerabilitat, que han perdut la seva llar i necessiten un allotjament urgent de forma temporal.