L'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) ha anunciat la implantació a la comarca del programa Referent d'Ocupació Juvenil, que substitueix el de Garantia Juvenil. Aquesta nova figura de referent d'ocupació juvenil la desenvoluparà la tècnica Paula Colillas.

El nou pla, que es portarà a terme al centre de formació de l'ADB, té com a objectiu reduir l'atur juvenil i fomentar així la incorporació de les persones joves al mercat de treball o la reincorporació al sistema educatiu, segons han explicat responsables de l'ADB.

Amb el canvi de format, el referent d'ocupació juvenil pot crear un programa de treball propi per incidir directament en els joves, amb sessions grupals per analitzar i desenvolupar les competències dels joves o treballant directament amb ells tècniques d'inserció al món laboral.

Responsables de l'Agència han explicat que el referent d'ocupació juvenil, que atendrà joves de 16 a 29 anys, també treballarà conjuntament amb altres entitats i serveis. Així, l'ens està treballant en la recerca i implantació de nous canals de comunicació, així com amb l'ampliació i gestió de xarxes socials.

Des de la seva creació l'any 2013, l'ADB ha portat a terme 23 actuacions per a la inserció de joves al mercat de treball que n'han ajudat més de 380 a treballar o reprendre els estudis.