El Casal Cívic de Berga acull aquest dissabte, 11 de maig, a 2/4 de 7 el que serà el primer dels quatre debats que se celebraran a Berga amb motiu de les eleccions del 26-M d'aquesta campanya electoral. Aquest primer debat l'organitza la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà (UCRF)i el presentarà el periodista berguedà Carles Solà.

En aquest debat es plantejaran als candidats les preguntes que l'entitat ha recollit dels ciutadans que les han dipositat en urnes de cartró situades en diferents llocs de la comarca a través de la campanya «Som diversitat d'interrogants, busquem respostes per la convivència». Aquesta trobada està plantejada per tractar, especialment, qüestions de l'àmbit social com per exemple la lluita contra el racisme i el feixisme, la diversitat, l'arrelament de persones nouvingudes o el feminisme, entre d'altres temàtiques.

La resta de debats seran -per ordre cronològic de celebració- el 17 de maig al Pavelló de Suècia a les 8 del vespre i organitzat per Televisió del Berguedà.

Per la seva banda, el portal digital Aquí Berguedà n'ha programat un altre per al 19 de maig a les 7 de la tarda a l'aire lliure (com en els darrers comicis), a la plaça de de Sant Pere. En cas de mal temps es faria al pavelló. Finalment, el dia 22 a les 8 del vespre, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (Aceb) ha programat un altre debat electoral.