18 de juny de 2019
18.06.2019
Regió7

«Em ficaré al mig de la Patum per gaudir-ne com Déu mana perquè em considero d'aquí»

Refugiats a Berga descobreixen per segon any com es vesteixen els plens en una activitat divulgativa en la qual també participen escolars

17.06.2019 | 23:45
Alumnes de l'escola Xarxa observen com es treu la vidalba del ple un cop vestit

Aquest és un poble que amb mi s'ha comportat extremadament bé. Em ficaré al mig de la Patum per gaudir-ne com Déu mana perquè em considero d'aquí». Ho afirma el Jordi –nom fictici–, un dels set refugiats que ahir van assistir per segon any consecutiu a la demostració que fan la colla de vestidors de plens de com es vesteix un dimoni de la festa.

El Jordi (que demana expressament no sortir a les fotos de cara i que no es digui el seu nom real perquè és un refugiat polític) afirma que «estic molt enamorat de Berga. Des del moment que vaig baixar de l'autobús i vaig veure les seves boniques muntanyes, on m'agrada córrer». Està encantat perquè està rebent «un tracte ben cordial».

Ahir, a la la sessió de demostració, no es va perdre cap detall i va gravar parts de l'operació de vestir un ple amb la càmera del seu telèfon mòbil. En acabar, decidit, va anar a veure el cap de la colla, Joan Sala, per dir-li que volia anar a ajudar-los a vestir plens. Un oferiment que va ser molt ben rebut perquè de feina a preparar un salt de plens n'hi ha per donar i per vendre.

L'any passat per primera vegada els refugiats a Berga, ciutat que n'acull des del desembre del 2017 i per on ja n'han passat més de 270 en aquest període, van viure en directe aquesta demostració. Enguany s'ha tornat a fer. És una manera que coneguin les tradicions berguedanes.

A la sessió d'ahir també hi va haver alumnes de l'escola Xarxa, que s'ho van passar la mar de bé veient que l'improvisat model per deixar-se vestir de ple era el seu professor de música, Xavier Llobet. Els vestidors els van ensenyar també el lloc on guarden les carotes i les granotes, que ja estan a punt de ser usades pel Corpus que comença demà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook