Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Mossos busquen la persona que va fer volar un dron sobre la plaça

Els Mossos busquen la persona que va fer volar un dron sobre la plaçaD.C.

Els Mossos d'Esquadra investiguen qui és la persona que dijous a la nit, en el segon salt dels nans vells, va fer volar un petit dron a poc metres de distància dels milers de persones que omplien la plaça de Sant Pere. La legislació prohibeix que aquests aparells es facin volar damunt de nuclis urbans i grups de persones i també que ho facin de nit. I per fer-los volar calen permisos. El misteriós dron va sobrevolar la plaça uns minuts i posteriorment va desaparèixer sense deixar rastre.

«El que va fer aquesta persona va ser una bogeria i és d'una inconsciència absoluta. Si hagués caigut hauria pogut fer mal a les persones que hi havia a la plaça a amb les hèlixs». Així ho ha explicat a Regió7 el berguedà Xavi Vidal, de l'empresa berguedana DroneCam.cat , especialitzada en aquest sector. Veient les fotos del dron que va sobrevolar la plaça facilitades per aquest diari, Vidal estima que el dron va arribar a estar a menys de 10 metres de la gent. Explica que el dron de la foto és un DJI Mavic 2 Pro, d'un quilo de pes aproximadament i plegable i transportable en una bossa. «Amb la multitud d'ones de radiofreqüència que hi havia a la plaça hauria estat molt fàcil que hagués perdut el control».

Xavi Vidal ha explicat que es poden demanar permisos per sobrevolar concentracions de persones tot i que la llei és restrictiva. Si es concedeixen, cal dir-ho als cossos de seguretat i instal·lar una xarxa de protecció on es vol volar per evitar que el dron caigui sobre les persones accidentalment.

Prem per veure més contingut per a tu