Segueix-nos a les xarxes socials:

Presenten un ecoitinerari amb el Pedraforca com a referència

Presenten un ecoitinerari amb el Pedraforca com a referènciaD.C.C.

L'Hostal Pedraforca de Saldes va acollir ahir la presentació d'un ecoitinerari al voltant de 7 eixos temàtics amb el massís del Pedraforca com a referència. L'objectiu d'aquest nou producte és desestacionalitzar la temporada turística amb criteris de sostenibilitat. Les 7 cares del Pedraforca convida a fer una estada de 7 dies al Berguedà en què en cadascun se segueix un fil conductor per descobrir el territori al voltant de l'emblemàtica muntanya a peu o amb bicicleta.

Així es proposa un passeig per descobrir l'univers de les trementinaires i els seus coneixements de les herbes remeieres; la història dels dinosaures i el món del carbó; l'art a través de la ruta Picasso que ressegueix l'empremta del pintor malagueny quan va fer estada a Gósol l'any 1906; rutes a peu o amb BTT per l'àmbit del Pedraforca; un altre eix és dedicat als càtars i els trobadors i els recor-reguts que es poden fer des del Camí dels Bons Homes, la Via del Nicolau i el patrimoni relacionat amb aquest període, que es pot trobar en diferents pobles, com Bagà; les aigües del Pedraforca, que aplega senders amb rius de municipis de l'àmbit d'influència de la muntanya, i el turisme actiu entre valls i muntanyes d'aquest àmbit.

Les 7 cares del Pedraforca és un producte fruit del treball que han desenvolupat els darrers tres anys cinc regions de països europeus dins de la xarxa Emblemàtic per posar en valor els respectius ter-ritoris a través de les muntanyes que són una icona de cadascun d'ells i donar-los «visibilitat internacional» i crear aquest anomenat ecoviatge. Hi han participat diferent regions d'Itàlia, Grècia, França, Albània i Espanya.

El conjunt del projecte ha rebut una inversió de 3 milions d'euros de fons europeus per fer-ho possible. En el cas del Berguedà, l'ajuda obtinguda ha estat de 300.000 euros que ha cobert el 85% del cost del projecte, que s'ha materialitzat en una guia, un mapa diponibles en paper i en format digital i senyalitzacions.

A la presentació d'ahir, que va aplegar més de mig centenar de persones, hi van intervenir l'alcalde de Saldes, Moisès Masana, el president de l'Agència, Lluís Vall, el tècnic coordinador del projecte del Syndicat Mixte Canigó Grand Site, Alain Gensain, la tècnica local Rosa Colomer i Marinel·la Mosquera, de l'agència Pedratour.

Per aprofundir en cadascuna de les temàtiques es proposen tres rutes per fer a peu i tres més per fer en bicicleta de muntanya. Per cada modalitat hi ha una ruta curta i poc exigent, una de mig dia i una altra de tot un dia.

S'ha instal·lat un panell informatiu en cadascun dels recursos principals, i s'ha complementat la senyalització in situ d'alguns recursos turístics complementaris i, a més, s'ha reforçat la senyalització de continuïtat de les rutes més fàcils, ja sigui a peu o amb BTT. Les rutes de mig dia i de dia no s'han senyalitzat i es podran seguir a partir del tracks recarregables a la pàgina web elberguedà.cat.

Per fomentar el turisme sostenible «s'ha instal·lat un carregador per a vehicles elèctrics a la plaça de Saldes» que complementa el que ja té Rústic Vilella de Gisclareny. S'ha fet un vídeo i una guia i un mapa en format paper i digital i en català, castellà i anglès.

Prem per veure més contingut per a tu