Segueix-nos a les xarxes socials:

El consultori d'Avià fa un estudi per detectar risc de diabetis en persones no diagnosticades

Un 5 % dels participants van presentar risc alt o molt alt i gairebé el 20%, risc moderat

El consultori d'Avià fa un estudi per detectar risc de diabetis en persones no diagnosticadesARXIU PARTICULAR

El consultori local d'Avià ha fet un estudi entre els seus pacients que no estan diagnosticats de diabetis mellitus tipus II, «per tal d'identificar el risc de desenvolupar-ne». En total, hi han participat una seixantena de pacients dels quals un 2 % han presentat un risc molt alt de patir diabetis; un 3 %, un risc alt; un 19 %, un risc moderat; un 45 %, un risc lleugerament elevat, i un 31 %, un risc baix, segons fonts del consultori avianès.

Aquests resultats s'han obtingut a través de l'escala FINDRISC, «en la qual s'avaluen factors tan diversos com són pes, perímetre abdominal, realització d'activitat física, hàbits nutricionals, pressió arterial o antecedents familiars, a més de fer una anàlisi de glucèmia a l'atzar»

En l'estudi hi ha participat un 66 % de dones i un 33 % d'homes, repartits en quatre franges d'edat diferents: menys de 45 anys, entre 45 i 54 anys, entre 55 i 64 anys i més de 65 anys. Tot i que el 91 % de participants ha respost que mai els han trobat valors alts de sucre en sang en una analítica, les proves de glicèmia a l'atzar que s'han realitzat durant l'estudi reflecteixen que un 16 % dels participants té un nivell de risc (111-199 mg/ml) i un 2 %, els resultats alterats (per sobre de 200 mg/ml).

De l'estudi realitzat pel consultori d'Avià també se n'extreuen altres dades, com que un 28 % dels participants pateix obesitat, però la majoria asseguren que fan com a mínim 30 minuts d'activitat física diaris i mengen fruita o verdura diàriament

Prem per veure més contingut per a tu