Segueix-nos a les xarxes socials:

La festa de Gironella ja no és l'única i no sap com l'afectarà la del cap de comarca

El consistori gironellenc considera que la revetlla de Berga i la seva milloren l'oferta i són compatibles

La festa de Gironella ja no és l'única i no sap com l'afectarà la del cap de comarcaAJUNTAMENT DE GIRONELLA

Amb la recuperació de la revetlla de Berga, Gironella ha deixat de ser l'única festa de Cap d'Any organitzada per un consistori a la comarca, i s'haurà de veure com el panorama comarcal es redistribueix. «Ho visc amb certa incertesa. Com que fins ara érem els únics i funcionava bastant bé, i venia gent també de Casserres, Avià... no sabem com afectarà que es faci a Berga. Esperem que la gent de Gironella i dels altres llocs segueixin venint, apostant per un altre estil de festa», considera el regidor de Festes de la vila, Lluís Vall.

El polític ho troba positiu i defensa que les dues propostes «són dos conceptes que poden competir perfectament bé i tothom pot trobar oferta»: «Tenen altres dimensions, Berga ofereix música en directe i nosaltres dos PD (Morde i Destor), ells en un espai més gran, i nosaltres en un espai més reduït, reservat i tranquil». De totes maneres, Vall diu que «ens hem d'alegrar que la gent de Berga no hagi d'agafar el cotxe en aquests dies, com menys gent a les carreteres serà millor».

A Gironella s'encarrega de la barra el Grup de Joves, en un format que acostuma a aplegar unes 500 persones en els quatre anys que s'ha fet. Tot i això, no és de les festes «que més funcioni», ja que el Castanyasso o el Carnestoltes poden a arribar a aplegar unes 700 persones. En el seu cas sí que aconsegueixen benefici, ja que la despesa en DJ «és minsa» i l'espai ja està equipat amb so i llums. La festa arrancarà a 2/4 d'1 de la matinada al Local del Blat, i les entrades anticipades valen 10 euros i a taquilla en costen 15. «La majoria de gent compra les de 15, per la qual cosa cobrim despeses aviat», explica. A mitja setmana, s'havien venut 170 entrades.

Prem per veure més contingut per a tu