El Consell Comarcal del Berguedà ofereix formació relacionada amb el confinament per als professionals del mateix ens i també per als d'altres administracions. La formació, que parlarà de teletreball, gestió de relacions personals o dol i acompanyament emocional s'adreça, principalment, als professionals del Consell però també és oberta a altres administracions de la comarca.

Els participants poden escollir entre 8 càpsules formatives de diferents temàtiques pensades per a la cura durant el confinament. Les sessions són gratuïtes i només s'ha d'omplir un senzill formulari per tenir l'accés a la plataforma zoom. Són càpsules acotades d'una hora i estan pensades perquè cadascú les pugui cursar des de casa, en aquestes setmanes de confinament degut a la pandèmia del coronavirus.

La primera càpsula formativa és el dimarts 14 d'abril i s'aniran succeïnt durant 15 dies fins el dijous 30 d'abril. Les càpsules formatives estan pensades per parlar sobre les noves formes de treball, les relacions interpersonals i temes organitzatius.

Les formacions aniran a càrrec de 3 reconeguts professionals. Helena Vilà, de Consultoria Social i processos de transformació, impartirà les sessions del dimecres 15, dijous 23 i divendres 24. Sessions dedicades al treball en equip i el teletreball, el treball comunitari i l'implicació de la ciutadania en temps de confinament i la participació i la qualitat democràtica.

Lola Montejo, de Tésera Mediació del Servei de Mediació del Berguedà , serà l'encarregada de les sessions sobre eines de gestió en les relacions personals, converses eficaces en les organitzacions, creixement personal i com afrontem el retorn a la nova normalitat.

Ramiro A. Ortegón, de SEER (Salut Educació Emocional i Raó), liderarà la sessió del dimarts 28 d'abril sobre el dol i l'acompanyament emocional.