Segueix-nos a les xarxes socials:

Desallotgen 10 persones de Berga per l'esfondrament de sostres de dues cases

Bombers i Ajuntament tanquen l'accés al carrer per evitar accidents si hi ha nous esfondraments

Desallotgen 10 persones de Berga per l'esfondrament de sostres de dues casesabel gallardo

Dos edificis del nucli antic de Berga, abandonats, esfondrar-se ahir a primera hora de la tarda. El primer a tenir problemes va ser el del número 8 del carrer del Carme, que va veure com cedia la teulada, el forjat i sostres dels pisos, i va quedar en una situació molt perillosa. La força d'aquest va inestabilitzar la casa del costat, el número 6, que també tenia esfondraments interiors. A l'interior d'aquests habitatges, desocupats i abandonats, no hi havia ningú en el moment de l'incident. Davant la gravetat de la situació i el perill d'esfondrament total de les cases, els Bombers i l'Ajuntament de Berga van organitzar el desallotjaments d'una desena de veïns de cases properes. Una bona part van poder ser acollits per familiars seus, i una altra part van ser allotjats, inicialment a l'alberg de Berga. Ahir no se sabia quan podrien tornar a viure als seus pisos. Una de les cases evacuades dona tant al carrer del Carme com al Buixadé, paral·lel a l'anterior. Els Bombers han rebut l'avís pels volts de les tres de la tarda.

A les 17.15 hores, l'edifici que amenaça de caure ja té col·lapsada la coberta i els forjats, i només la porta del garatge aguantava l'estructura.

Com a mesura preventiva, els Bombers van indicar la necessitat de tallar totalment la circulació per aquest tram de carrer i s'hi van situar tanques perquè ningú no hi accedeixi i pugui prendre mal. A mitja tarda, després de garantir la seguretat, els efectius de bombers i de la resta de cossos de seguretat es van retirar de la zona.

Un vell problema

L'esfondrament d'aquestes cases és un dels fets més greus dels forts aiguats del cap de setmana, però no ha causat sorpresa entre els veïns, que fa anys que es queixavem de l'estat d'abandonament de diferents finques del nucli antic del municipi; un tema recurrent que no troba solució administrativa fins ara.

Prem per veure més contingut per a tu