Un centenar de persones es van concentrar ahir dijous al vespre davant la caserna de la Guàrdia Civil de Berga per recordar el referèndum de l'1 d'Octubre. Tres anys després, els berguedans van reviure la mobilització ciutadana que va fer possible la votació amb una convocatòria on es va llegir un manifest demanant recuperar l'esperit de l'1-O per encarar amb unitat una nova etapa per al sobiranisme. A l'inici de l'acte, davant d'una caserna de la Guàrdia Civil custodiada per una desena d'agents dels Mossos d'Esquadra, es va penjar una pancarta al pont d'accés a Casampons per recordar l'actuació de la Guàrdia Civil amb el lema «vau apallissar gent indefensa per protegir un estat corrupte i antidemocràtic». Seguidament, representants de l'Assemblea de Berga van fer la lectura d'un manifest on es va denunciar la desorientació general que ha fet tocar fons a l'independentisme.

El text va acabar amb el record i la crida a recuperar l'empoderament popular per part de la gent que va fer possible el referèndum de l'1 d'Octubre: «Octubre de retornar l'esperança a la nostra gent. Octubre per no oblidar que, quan volem, som imparables».

La concentració davant la caserna va finalitzar amb el cant dels Segadors i un crit unànime de «Visca Catalunya lliure i visca l'1 d'Octubre».