Segueix-nos a les xarxes socials:

Estudiants de Berga reben formació contra la violència masclista per part de Creu Roja Joventut

El 25-N es publicarà un mural amb les reflexions dels 200 alumnes que han participat en els tallers

Estudiants de Berga reben formació contra la violència masclista per part de Creu Roja JoventutCREU ROJA

Voluntàries de Creu Roja Joventut han realitzat tallers de prevenció contra la violència masclista a 200 alumnes de 3r i 4t d'ESO dels instituts de Berga.

La formació ha fet aflorar episodis de possessió, abús, control, menyspreu, seguiment del carrer i sexisme, de què han estat víctimes les adolescents de Berga. També s'han detectat altres masclismes com les lletres de les cançons, els rols socials i la cosificació de la dona perpetuen la discriminació de les noies i fomenten la violència.

El dimecres 25 de novembre, dia internacional contra la violència sobre les dones, Creu Roja Joventut publicarà a les xarxes socials un mural on es podran llegir les reflexiones dels alumnes d'ESO de Berga i acostar-les al conjunt de la població.

La formació, la duen a terme tres voluntàries de Creu Roja Joventut, Paula Caserras, Aina Gonzàlez i Laia Borrellas, amb formació en Psicologia, Infermeria i Turisme. "El nostre objectiu com a agents de canvi és aturar totes les violències no visibles i reduir els números tan elevats de violacions i agressions sexuals", expliquen les voluntàries, i creuen que, en comptes d'això, cal construir "relacions sanes, amb respecte, amor propi, comunicació i confiança".

A l'inici de la formació amb els alumnes d'ESO, les voluntàries citen un seguit de situacions de violència i les noies o els nois que s'hi senten identificats com a víctimes, fan un pas endavant, sempre amb els ulls tancats. El resultat és que, quan els obren, s'adonen que hi ha moltes més noies que nois que s'han trobat conductes perilloses.

A continuació, les voluntàries expliquen com la violència física és només la punta de l'iceberg, i que, a sota, hi ha conductes que l'alimenten, però que estan més acceptades socialment.

Prem per veure més contingut per a tu