Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ACA invertirà prop d'un milió d'euros en les depuradores del Berguedà

Uns 200.000 euros aniran destinats a la instal·lació de noves depuradores

L'Agència Catalana de l'Aigüa invertirà prop d'un milió d'euros en actuacions a les depuradores del Berguedà que depenen del Consell Comarcal. Es tracta d'una dotació econòmica inèdita de l'ACA pels sistemes de depuració d'aigües residuals de la comarca. De fet, cal destacar que enguany la quantitat invertida serà el triple respecte a la de l'any passat, d'uns 326.000 euros.

Aquesta finançament de l'organisme consta de dues inversions diferents: d'una banda, l'aportació de 779.000 euros en actuacions a set de les nou depuradores gestionades pel Consell Comarcal. Aquestes són les de Berga, Casserres, Puig-reig, Cercs, Gironella, Guardiola-Bagà, i la Pobla de Lillet.

Concretament, els treballs que s'hi portaran a terme seran les instal·lacions d'analitzadors de xarxa i solars fotovoltaiques, i la creació de sistemes de desinfecció d'aigua industrial i de cobertes de contenidors de residus. En aquest sentit, la Cap de l'Àrea de Territori i Infraestructures del Consell Comarcal del Berguedà, Gemma Vinyes, ha explicat a aquest diari que la intenció és avançar cap a l'eficiència energètica i l'economia circular.

En segon lloc, hi ha una quantia d'uns 204.000 euros destinada a l'estudi d'alternatives i redacció de projectes constructius, és a dir, a la instal·lació de noves depuradores. Segons Vinyes, aquestes serien les de Vilada, Viladomiu Nou i Vell, Cal Rosal-La Plana-L'Atmetlla de Casserres, i per acabar, l'Atmetlla de Merola.

Aquestes actuacions estan emmarcades en el Pla de Reposició, Millores i Noves Inversions dels Sistemes de Sanejament en alta que preveu el Consell Comarcal. En aquest pla, això sí, no hi entren les depuradores de gestió directa de l'ACA, que són les de El Guixaró, la Nou, Saldes i Avià.

Prem per veure més contingut per a tu