La cuina de la caça i la tòfona es degustarà a menús de restaurants
Aquests elements culinaris es podran trobar als menús dels restaurants de la comarca fins al 31 de març
Cinc restaurants del Berguedà oferiran fins al 31 de març menús relacionats amb la cuina de la caça i la tòfona, amb la intenció de posar en valor aquests elements culinaris característics del Berguedà. En canvi, a causa de la covid-19, no s'organitzarà la jornada gastronòmica i de producte de proximitat, celebrada per primera vegada l'any passat a Cal Rosal.
Enguany, els restaurants participants de la comarca són Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel i Restaurant Niu Nou de Bagà, el Restaurant La Cabana i el Restaurant Cal Travé de Berga i el Restaurant Els Roures d'Espinalbet. Tots ells ofereixen diferents propostes de plats tradicionals com llebre, cérvol, ànec i porc senglar, així com receptes i elaboracions amb tòfona. Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel de Bagà, ofereix, a més, un menú degustació de la tòfona on cada plat porta aquest ingredient.
Tot i que la temporada de caça s'inicia als mesos de novembre i desembre, i la temporada de tòfona arranca al gener, ambdós productes es poden trobar fins al març. Les receptes per a cuinar plats de caça formen part de la cuina del berguedà i les podem trobar a la majoria de restaurants emblemàtics de la comarca. La tòfona, en canvi, molt valorada en les civilitzacions antigues, va ser considerada un producte diabòlic durant l'edat mitjana i la seva introducció és relativament nova a la cuina del Berguedà.
Aquesta campanya està impulsada per l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona.
Temes
Més a Berguedà
-
L’estrena dels vestits dels gegants serà l’estrella del programa «Patum tot l’any»
-
Castellar de n'Hug registra 32 l/m2 en el segon dia del temporal de pluja a Catalunya
-
Un accident amb tres turismes implicats talla la C-16 a Berga
-
Les pluges augmenten la capacitat dels embassaments per sobre del 18%, però la situació encara és pitjor que fa un any