12 de març de 2021
12.03.2021
Regió7

Els veïns de Berga volen que s'investiguin les pintades i accions contra edificis religiosos

No descarten recórrer a vies judicials i critiquen «la passivitat envers les persones que fan malbé el patrimoni»

11.03.2021 | 20:52
Pintada davant un edifici religiós

Les associacions de veïns de Berga han expressat en un comunicat el seu malestar per les pintades i accions contra edificis religiosos de la ciutat en el marc del 8-M, i reclamen que es porti a terme una investigació policial per tal que els autors assumeixin el cost de les tasques de neteja que en aquests últims dies ha portat a terme la brigada municipal.

Les associacions veïnals de la ciutat asseguren que comparteix la intenció i els motius de la commemoració del 8-M, «amb el desig d'aconseguir la completa igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida». Però acte seguit, recalca que «els actes vandàlics que malmeten el patrimoni històric i monumental tant públic com privat, amb pintades i assenyalaments, són actituds que creiem totalment contràries a l'esperit i motiu de l'esmentada commemoració».

D'altra banda, el veïnat demana a l'Ajuntament i a tots els grups municipals del consistori una condemna «sense pal·liatius» dels fets, i considera que si no es produeix «en seran còmplices». Fins i tot, les entitats amenacen amb emprendre accions judicials. «Estem tips de la passivitat envers les persones que embruten i fan malbé el patrimoni de la ciutat, els elements urbans i les propietats privades. La paciència s'ha acabat i a partir d'ara contemplarem els possibles processos legals que calguin per aturar aquests fets», adverteixen en el comunicat.

Cal destacar que l'Associació d'Amics de Sant Francesc, un dels edificis religiosos afectats per aquestes accions i on s'hi va encendre foc just davant de la porta, ja té previst presentar una denúncia. A més, Roger Cortina, membre de l'entitat, va demanar a l'Ajuntament de Berga que protegís més les edificacions catalogades com a béns pel mateix consistori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook