Segueix-nos a les xarxes socials:

La Pobla de Lillet vol obrir al públic el conjunt del monestir de Santa Maria

Abans s’hi portaran a terme obres de millorar per posar fi al progressiu deteriorament que pateix

La Pobla de Lillet vol obrir al públic el conjunt del monestir de Santa Maria

La Pobla de Lillet preveu obrir al públic tot el Monestir de Santa Maria per tal que s’hi puguin realitzar visites guiades un cop s’hagin executat una sèrie d’actuacions i obres de restauració. Es tracta d’un conjunt de construccions de diferent entitat estructural i estat de conservació, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) des de l’any 1999, en el que hi destaca l’església, consagrada el 883.

L’última millora destacada que s’hi ha portat a terme és la restauració de la portalada gòtica, l’octubre del 2019. Actualment, en el monestir només s’hi realitzen exposicions, actes i concerts de petit format, com els celebrats durant el passat estiu.

Amb una sèrie d’actuacions que podrien tenir un cost total aproximat de més de 2 milions d’euros, l’Ajuntament de la Pobla vol dinamitzar l’obra i aturar-ne el deteriorament. L’alcalde de la Pobla de Lillet, Enric Pla, ha assegurat a Regió7 que el consistori buscarà aconseguir el finançament de d’altres ens.

«El monestir es una obra molt important i que ha estat una mica en l’obit. Mereix que hi actuem», ha destacat Pla. El batlle ha explicat també que una de les parts que es troba en pitjor estat i, en la qual és més urgent actuar-hi, és el claustre. S’ha detectat en un parell de punts que l’estructura està en bombaments, i en la part exterior hi han algunes esquerdes», afirma l’alcalde.

Presentació amb els veïns

Durant les properes setmanes, el consistori i el Centre d’Estudis Lillet preveuen celebrar una presentació oberta al públic i diverses taules rodones per donar a conèixer i contrastar amb els veïns i veïnes les possibles solucions i actuacions que acabin amb la degradació del conjunt. En l’acte també hi estarà present la tècnica de la Diputació encarregada d’elaborar el Pla Director.

Es tracta d’una eina que té la finalitat de facilitar la presa de decisions, ja sigui pel que fa a la programació de les actuacions i previsió de les inversions a realitzar, com també per la implementació de nous usos de l’espai del monestir de Santa Maria.

Prem per veure més contingut per a tu