Segueix-nos a les xarxes socials:

El berguedà Marc Masanas, protagonista dels experiments del fàrmac contra un càncer infantil

Tindria una eficàcia del 90% per reduir el tumor del neuroblastoma

El berguedà Marc Masanas, protagonista dels experiments del fàrmac contra un càncer infantilArxiu particular Marc Masanas

Un fàrmac provat per l'Hospital de la Vall d'Hebron que reduiria un 90% el càncer infantil del neuroblastoma ha comptat amb una participació destacada del berguedà Marc Masanas, i fill de l'alcalde de Saldes, Moisès Masanas.

En declaracions a Regió7, el jove de 28 anys explica que es tracta del seu projecte de doctorat, i que s'ha implicat practicament en tots els experiments de laboratori. Després d'haver-se provat en ratolins, s'ha demostrat que el fàrmac anomenat 4SC-205-205 pot evitar que les cel·lules cancerígenes es divideixin i que, per tant, el càncer s'escampi pels diferents òrgans.

Masanas va estudiar Biotecnologia a la Universitat Autonoma de Barcelona (UAB), i ha fet un Master de Recerca Biomedica Translacionat que ofereix aquest centre amb l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron. Ara està fent el doctorat de Bioquimica, Biologia Molecular i Biomedicina en el mateix hospital, i que preveu acabar en un mes aproximadament.

Prem per veure més contingut per a tu