1.275 quilos de residus. És la xifra de tones que va recollir la deixalleria mòbil de Berga des de l’agost del 2021 -quan es va estrenar- fins a finals del mateix any. La majoria, 536 quilos, han estat petits aparells, seguits de 309 quilos de deixalles tèxtils. També s’hi han deixat piles i acumuladors, olis vegetals, CD,s i DVD,s, cintes de cassette o vídeo, pantalles, tòner o medicaments. Altres elements que s’hi poden dipositar són pintures, coles i vernissos sòlids i pastosos o làmpades i fluorescents.

La deixalleria està orientada a l’ús de persones particulars. És un servei gratuït ofert pel Consell que està disponible dos cops al mes en diferents llocs. El primer dimarts de cada mes s’instal·la a la plaça Cim d’Estela (al costat del Passeig de la Indústria) i el tercer a la plaça de la Font del Ros. Els horaris són de les 10 del matí a 1 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Vicenç Linares fa un balanç positiu del servei, i diu que «contribueix a millorar els indicadors de recollida selectiva de la capital berguedana», així com a fer possible un Berguedà «més verd i sostenible».

No s’hi pot llançar el rebuig domèstic i tèxtil sanitari: bolquers, compreses, tampons, tovalloletes ensabonades, paquets de tabac o residus que continguin amiant o fibrociment, entre d’altres.