Regió7

Regió7

La Patum arrenca amb un primer esclat d'eufòria a la Plaça Sant Pere

Centenars de persones han viscut la sortida de la passada de migdia del tabal i els gegants

Arrenca la Patum a la Plaça Sant Pere

Arrenca la Patum a la Plaça Sant Pere Guillem Camps

Para ver este vídeo regístrate en Regió7 o inicia sesión si ya estás registrado.

Arrenca la Patum a la Plaça Sant Pere Guillem Camps

La Patum de la represa ha donat el tret de sortida puntual a les 12 del migdia amb la passada dels gegants i el tabal pels carrers del barri antic de Berga. Amb una plaça encara mig buida, el primer esclat d'eufòria s'ha viscut amb la sortida dels gegants. Amb el pas dels minuts s'ha anat omplint fins que el campanar de l'església ha tocat l'hora esperada. En aquest moment la cridòria ha estat eixordidora mentre els gegants i el tabal començaven a enfilar els carrers de la part antiga de la ciutat. En aquest breu passacarrers no hi ha participen les comparses de foc, les maces i les guites, ja que està orientat principalment als infants.

Minuts abans d'arrancar la passada del migdia, l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha declarat que "la sensació es que Berga torna a la vida després de dos anys". És la primera Patum que Sànchez viu com alcalde, després de gaudir-la de diferents formes en els seus anys d'infantesa i joventut. "Primer amb els meus pares, després saltant de bracet amb un amic, després fent de ple i des de fa més de 10 anys amb els gegants", ha relatat.

Pel que fa a l'afluència multitudinària que s'espera i a l'onada de calor que afectarà la festa especialment fins divendres, el batlle ha demanat a la ciutadania cenyir-se a les recomanacions que fa la Generalitat en aquests episodis, i ha reclamat "prudència i corresponsabilitat".

Per la seva banda, la regidora de Patum, Roser Valverde, que també viu la primera festa coma edil de l'àrea, ha apuntat que és "l'inici d'una nova etapa de la festa", amb l'objectiu que esdevingui un pol d'atracció cultural i turístic. El consistori ha presentat en els últims mesos un projecte per estendre la Patum més enllà dels cinc dies de festa amb diverses actes i activitats culturals. El primer cicle de propostes va ser aquest mes de maig, i es preveu organitzar-ne un altre després de la setmana forta de la festa.

Compartir l'article

stats