Regió7

Regió7

Per què als infants els agrada tant la Patum? Ells mateixos ho expliquen

Els més petits s'han fet seva la plaça de Sant Pere aquest divendres amb les patums de lluïment i completes infantils

Per què la Patum agrada als infants?

Per què la Patum agrada als infants? Marc Morera

Para ver este vídeo regístrate en Regió7 o inicia sesión si ya estás registrado.

Per què la Patum agrada als infants? Marc Morera

Aquest divendres ha estat el torn dels més menuts a la plaça Sant Pere amb una Patum infantil que poc té per envejar a la dels grans. Primer al matí, sota una calor sufocant, arribant en algun moment als 37 graus, els infants han ballat i saltat i han gaudit de la Patum de lluïment i, ja a la tarda, de la completa. Feia dos anys que no la podien celebrar. Amb una plaça gairebé plena, es notava en l'ambient que hi havia moltes ganes de festa, i, a ritme del tabal, han fet saltar i ballar les diferents comparses: Turcs i Cavallets, les Maces, els Àngels, les Guites, l'Àliga, els Nans Vells, els Gegants i els Nans Nous.

Per què els agrada tant la Patum als més joves? Bernat Pou, d'11 anys que ha vingut a Berga des de Vilassar de Dalt per viure la festa: "M'agrada molt perquè hi ha molt foc, molta gent i, en especial, m'agrada molt la guita". De més a prop de la capital berguedana, la més menuda que ha parlat amb Regió7, Blau Parcerisa, de sis anys i de Puig-Reig, s'ha declarat fan incondicional de les guites i que és la seva part preferida d'aquesta festivitat.

El Bernat i la Blau són dos dels deu patumaires que hem entrevistat i que pots veure i escoltar en el vídeo d'aquesta notícia.

Compartir l'article

stats