Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga modificarà les tarifes de zona blava per afavorir la rotació de vehicles

A partir del gener, aparcar serà més barat si es deixa el cotxe menys d'una hora, i més car que actualment si la durada és més llarga

Berga modificarà les tarifes de zona blava per afavorir la rotació de vehiclesAnna Costa

Berga modificarà els preus de la zona blava. A partir de l'1 de gener, aparcar en zona blava a Berga serà més barat si es deixa el cotxe menys d'una hora, i més car que en aquests moments si la durada és més llarga. És una de les modificacions de les ordenances que proposa l'equip de govern de Berga (CUP i ERC) i que es sotmetrà a votació al ple d'aquest dijous a l'Ajuntament (19h).

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat que la finalitat és afavorir la rotació de vehicles i premiar la mobilitat, tenint en compte que la zona blava "és una eina per afavorir i dinamitzar el comerç local. Volem que la gent en faci ús sobretot per anar a comprar, no per llargues estades".

Per això les noves tarifes no premiaran als conductors que deixin tot un matí o tota una tarda el cotxe aparcat al mateix lloc de la zona blava sinó al contrari: "busquem que hi ha hagi moviment de vehicles, que entrin i surtin nous compradors perquè hi hagi més vendes a les botigues", ha dit Rifà.

Noves tarifes

La nova proposta de zona blava encarirà progressivament el tiquet a partir d'una hora d'aparcament.

  • 15 minuts: 0,25 euros (actualment val 0,30 euros)
  • 30 minuts: 0,50 euros (actualment es paga 0,70 euros)
  • 1 hora: 1 euro (ara costa 0,90 euros)
  • 1 hora i 30 minuts: 1,60 euros (ara val 1,30 euros)
  • 2 hores: 2,20 euros (actualment costa 1,60 euros)
  • 3 hores: 3,70 euros (ara es paga 2,40 euros)

Residents i comerciants

Les tarifes per als veïns i els comerciants acreditats continuaran sent més reduïdes: van des dels 10 cèntims per aparcar 20 minuts, fins a 1,10 euros si s'esgoten les tres hores. (30 minuts: 0,15 euros / 1 hora: 0,30 / 1 hora i 30 minuts: 0,50 / 2 hores: 0,65).

Aparcaments de l'hospital

A les places de zona blava de l'hospital Sant Bernabé de Berga també s'aplicaran les noves tarifes, excepte a l'aparcament hi ha al capdamunt, per la part nord. Va destinat a estades a l'hospital de llarga durada i el preu és molt més econòmic: val 50 cèntims aparcar el vehicle 7 hores, i 1 euro deixar-lo tot el dia.

Nou horari

A la zona blava de l'hospital l'horari que requereix tiquet és de 9 del matí a 8 del vespre. Pel que fa a la resta de places de pagament que hi ha a la ciutat, l'horari es modificarà lleument de cara a l'any que ve: es pagarà de dilluns a dissabte de 9 h a 14 h i de 17 h a 20 h (Fins ara era de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20h).

A Berga hi ha 436 places de zona blava, sense incloure les de la plaça Cim d'Estela, que fins ara no han entrat en funcionament.

Prem per veure més contingut per a tu